YSK’NIN YENİ SEÇİM HUKUKU

YSK’NIN YENİ SEÇİM HUKUKU

YSK, Büyüçekmece başvurusunu görüşmeyi erteledi. Erteleme kararının,AKP’nin İstanbul’da da seçimlerin iptali için olağanüstü itiraz başvurusu yapma ihtimali nedeniyle alındığı öğrenildi.

Kararın, Büyükçekmece sonucunun İstanbul genelini doğrudan etkileyeceği gerekçesiyle aldığı öğrenildi.

AK Parti, Büyükçekmece’de seçmenlerin taşınarak usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle olağanüstü itiraz hakkını kullanmıştı.
YSK, Büyükçekmece ve İstanbul’da seçimin yenilenmesine ilişkin itirazlarla taleplerin birlikte ele alınmasına karar verdi.Büyükçekememce’de Mülkiye Müfettişlerinin yönetiminde, polis evlerde kaçak seçmen tespiti için çalışmalara devam ediyor.

Ancak, yürürlükte mevzuata ve YSK’nın geçmiş kararlarına göre, olağanüstü itiraz yapılabilmesi için de, Ekrem imamoğğlu’nun mazbatasını almış olması gerekmektedir.

Basın mensupları, durum hakkında ayrıntılı bilgi alabilmek için çalımalarını sürüdürmektedir.

İstanbul’da halen devam eden oy sayım işleminin tamamlanması noktasında görüş birliğine varıldığı, Maltepe‘de sayım devam ettiği, Kurul üyelerince bu sayım işleminin tamamlanması gerektiği görüşüne varıldığı, il birleştirme tutanağının tamamlanmasının ardından AK Parti‘nin İstanbul’un genelinde yapılacak olağanüstü itirazıyla birlikte ele alınmasını uygun gördüğü bildiriliyor.

Konu ile ilgili olarak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yaptığı açıklamada; “Alınan bu erteleme kararıyla, ülkemiz demokrasisine ve hukuk devletine verilen hasar giderek büyümektedir.”  demiştir. Öztrak’ın yazılı açıklamasında, “YSK’nin, iktidarın Büyükçekmece’yle ilgili itiraz başvurusunun görüşmesini erteleme kararının, Kurulun ağır baskı altında olduğunu bir kez daha göstermekte olduğu” iddiasına da yer verilmiş, iktidarın, sandıkta kaybettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini masada alabilmek için bir kumpas planını uygulanmakta olduğunu ileri sürmüştür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir