ZEYTİN DALI (AFRİN) HAREKATI BAŞLADI

HAVADAN VE KARADAN BAŞLATILAN HAREKATTAN TÜRK ASKERİNİN BAŞARI İLE  ÇIKMASI

DİLEĞİMİZDİR.

TÜRK ASKERİNE GÜVENİMİZ TAMDIR.

Türk Silahlı Kuvvetleri açıklama yaptı, Afrin Harekatının adı belli oldu. TSK’nın açıklamasındaki “Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir” detayı dikkat çekti.

 Beklenen Afrin Harekatı başladı. Türk Savaş uçakları sınırdaki PYD mevzilerini bombalarken OSÖ birlikleri de Afrin’e doğru ilerliyor. Sıcak gelişmenin ardından TSK’dan ilk açıklama geldi. TSK’nın açıklamasıyla harekatın adı da belli oldu.

İşte TSK’nın açıklaması:

HAREKATIN ADI: ZEYTİN DALI

 Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye‘nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00’dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatılmıştır.

“SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGILI OLARAK İCRA EDİLMEKTEDİR”

Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir