AKP BÜYÜK KONGRESİ TOPLANDI

AKP BÜYÜK KONGRESİ TOPLANDI

Yaklaşan yerel seçimlere, yenilenen MKYK ve MYK ile güçlenerek giriyorlar.

AKP 6’ncı Olağan Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrenin yapılacağı salon sabah erken saatlerde uzman ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi. Salon çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer detaylı üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. 

Kongrede yeni MKYK’da önemli değişiklikler yer aldı.

 ERDOĞAN TEK ADAY

Erdoğan’ın genel başkanlık adaylığı için 1457 delegenin imzasıyla tek aday olarak gösterildi. Seçimlerin ardından Tayyip Erdoğan, 1380 oyla 6. kez AKP Genel Başkanlığı’na seçildi.

YENİ MKYK BELLİ OLDU

AKP’de 6. Olağan Büyük Kongresi’nde partinin yeni MKYK’sı da belli oldu. Yeni MKYK’dan 27.dönemden 42 milletvekili 8 milletvekili olmayan üye ve 29 yeni üye var.

 KONGRE ÖNCESİ VATANDAŞLARA SESLENDİ

Saat 11:00’da kongre alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salon dışındaki vatandaşlara seslendi. “Yok şuymuş, yok buymuş, yok dolarmış, yok böyle bir şey. Onların dolarları varsa bizim Allah’ımız var” diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Bugüne kadar bizi çökertemediler, bugüne kadar da çökertemeyecekler. Yeter ki siz dimdik ayakta durun. Bugün içeride mesajlarımızı vereceğiz. Geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Yapacağımız çok şey var. Atacağımız adımlar çok.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir