KATLİAM DAHA BÜYÜK OLABİLİRDİ

 İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba, bir Alman turist kafilesini seçmiş, kendini onların ortasında patlatmıştı! Kafileyi gezdiren rehber Sibel Şatıroğlu olayı saniye saniye yaşadı. Büyük şok yaşayan Şatıroğlu, olayı Aydınlık’a anlattı: “Saat 10.20 sularıydı. Turistler meydan içinde bulunan Dikiltaş’ı inceliyorlardı. Beyaz gömlekli ve sakallı bir adam, dikkatimi çekti…” 

Beyaz gömleklinin davranışları garipti. Sibel Şatıroğlu, adamın bombacı olduğunu hemen fark etti, bağırarak turist kafilesini uyardı. Turistler kaçıştılar… 

ÖLENLER, KAÇAMAYAN YAŞLI TURİSTLER
Rehberin uyarısı, ölü sayısının artmasını önledi. Canlı bombanın kendini patlattığı yerde ölenler, hızla kaçamayan yaşlı turistlerdi. Ayağından hafif şekilde yaralanan rehber Şatıroğlu, olaydan sonra şok geçirdi. Patlama sesinin bir defa duyulduğunu belirten görgü tanıkları, patlamayla birlikte çok büyük bir alev topunun gökyüzüne doğru yükseldiğini söylediler. Olay yeri ekiplerinin, bombanın parça tesirli olduğundan şüphelendikleri belirtiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir