KURULTAY İÇİN İMZA TOPLANIYOR

CHP’DE KURULTAY TALEBİ

 MEHMET ALİ ÇELEBİ: PROGRAMA KADRO DEĞİŞİKLİĞİ EŞLİK ETMELİ

SON DURUM:
Bugün seçimli olağanüstü kurultay için gerekli olan 634 imzaya ulaşılacağını ileri süren Çelebi, “Biz hepimiz yoldaşız. Kırıp dökmeden taleplerimizi bir şekilde ortaya koyacağız ve bence bu değişimi gerçekleştireceğiz” dedi. Değişim isteğinin kişilerden bağımsız, ilkesel bir değişim olduğunu söyleyen Çelebi, “Değişim ile ilgili bir çok başlığımız var. Cumhuriyetçi, halkçı, aydınlanmacı bir program gerekiyor. Bu programa kadro değişikliği eşlik etmeli” diye konuştu.

BİR HAFTA ÖNCE:

CHP’de olağanüstü kurultay için imza toplanmaya başladı. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, ‘Olağanüstü kurultay talep ediyoruz. İmza sürecini başlattık’ ifadelerini kullandı.

YaşarTüzün CHPGenel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında imza toplamaya başladığını açıkladı.

 “CHP’de olağanüstü seçimli kurultay yapılması talebimiz var. Kurultay delegelerimiz bugün notere giderek imza vermeye başladılar. Olağanüstü kurultay için şu ana kadar toplanan imza 100’ü geçti, gerekli imza sayısına (625) ulaşacağımızı düşünüyoruz” dedi.

  30 TEMMUZ’A KADAR 634 İMZAYA ULAŞMAK ZORUNDA

Muhaliflerin önünde 15 günlük bir süreç var. 36’ncı Olağan Kurultay baz alındığında, CHP’nin bin 266 delegesi bulunuyor. Seçimli olağanüstü kurultay için ise, 634 delegenin imzası gerekiyor. Tüzüğe göre, imzalar 30 Temmuz’a kadar tamamlanmak zorunda. 

 15 gün içinde yeterli imza toplarsa, CHP 45 gün içinde olağanüstü kurultaya gidecek. İnce’ye yakın isimler, 81 ilde 900 civarında değişim isteyen delege olduğunu ve ilk iki günde gerekli imzanın yarıdan çoğunu toplayacaklarını belirtiyor.

 TEZCAN: YETERLİ İMZA TOPLANAMAYACAKTIR

Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise yeterli imzanın toplanamayacağını  savunuyor. Tezcan yaptığı açıklamada, “Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanamayacağı yönündedir. Çünkü parti tabanının önemli bir bölümü şu anda Olağanüstü Kurultay’ın doğru olmadığını, uygun bir zamanlama olmadığını ifade ediyor” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir