CHP LİDERİNE SALDIRI

Kılıçdaroğlu Karadeniz gezisinde saldırıya uğradı.

Saldırıya rağmen programını iptal etmeyen Kılıçdaroğlu, yaptığı ilk açıklamada “Allah’ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket, bu ülke, bu millet için feda olsun… Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Artvin programı çerçevesinde dün Ankara’dan Kars’a uçtu. Kars’tan karayoluyla Şavşat’a geçen Kılıçdaroğlu, buradaki programını tamamladıktan sonra belediye binasını açmak üzere Ardanuç ilçesine giderken saat 14.00 sıralarında Yanıklı köyü girişinde PKK’lı bir grup dağlık bölgeden konvoya ateş açtı. PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan iki astsubay hafif, sürücü jandarma er Fatih Çaybaşı da ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Jandarma Er Çaybaşı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

 200 METRE ÖNÜNDE

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma sırasında korumaları Kılıçdaroğlu’nu güvenlik çemberine aldı. Kılıçdaroğlu’nun makam minibüsünün yaklaşık 200 metre önünde yaşanan çatışmada, roketatarlı terörist ilk ateşte etkisiz hale getirildi.

PKK’lı grubun menziline girmeden roketatarlı teröristin fark edilmesi ile ölümden dönen CHP lideri hemen güvenli bölgeye alındı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmanın ardından Kılıçdaroğlu, önce yakındaki Karayolları tesisine daha sonra da Şavşat ilçe merkezine dönerek Şavşat Kaymakamlığı’na geçti. Burada programlarının aynen devam etmesi talimatını veren Kılıçdaroğlu’nun Ardanuç ilçesine devlet tarafından tahsis edilen bir helikopterle geçiş yapması tasarlandı. Kılıçdaroğlu ise ilk olarak yaralanan TSK mensuplarının durumuyla ilgilenilmesi talimatını verdi.

CHP konvoyuna saldıran teröristlere konvoydaki CHP’lilerden de tabancalarını çekip ateş açanlar oldu. Murgul İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım’ın da teröristlerle çatışanlar arasında olduğu belirtildi.

 “TARIK” KOD ADLI PKK’LI

Dar vadide silahlı saldırıda bulunan PKK’lıların, örgütün Karadeniz’e açılma planında yer alan gruptan olduğu ortaya çıktı. Karadeniz bölgesine gidenlerden yaklaşık 1 aydır Artvin çevresinde bulunan 10 kişilik grubunun eylemi gerçekleştirdiği değerlendiriliyor. İstihbarat birimleri PKK’nın Karadeniz illerinde faaliyet gösteren teröristleri, yaklaşık 20 yıldır örgüt içinde faaliyet gösteren Artvin nüfusuna kayıtlı ’Tarık’ kod adlı teröristin yönettiğini belirledi. Çoğu Karadeniz bölgesindeki illerin nüfusuna kayıtlı PKK’lıların bölgeyi çok iyi bildikleri için vur- kaç eylemleri yaptığı kaydedildi.

‘İYİ DURUMDAYIM’

Daha sonra bazı televizyon kanallarının canlı yayınına bağlanan Kılıçdaroğlu, CHP konvoyunun geçtiği sırada olumsuz bir durum yaşadıklarını belirterek “Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldı ve bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir can kaybı olmaz, en büyük arzumuz o” dedi.

Teröre karşı çıkmanın herkesin ortak görevi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, böyle bir olayla karşılaşacağını hiç düşünmediğini ifade ederken “Dar bir alanda, bir vadide güvenlik güçleri araçları durdu ve çatışma olduğu ifade edildi. Güvenlik güçleri silahlarıyla dışarı çıktılar, alanı kontrol ettiler. Ateşler açıldı, silah seslerini ve görüntüleri üzülerek ifade edeyim gördük, tanık olduk. Bir süre sonra zırhlı araç istendi. Bu araçla başka güvenli bir noktaya intikal ettirildik ve oranın da güvenli olmadığı ifade edildi, şu anda başka güvenli bir noktadayız” bilgilerini verdi.

‘UCUNDA ÖLÜM DE OLSA’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat’tan askeri helikopterle Ardanuç ilçesine giderek belediyenin yeni yapılan hizmet binasının açılışını yaptı. Ardanuç’a gelirken CHP konvoyuna yapılan saldırıya değinen Kılıçdaroğlu, “Buraya gelirken bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Bir şehidimiz var, beni en çok üzen şehidimizin olması. Keşke hiç olmasaydı. Allah rahmet eylesin, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi. Saldırıya karşın programını iptal etmediğini kaydeden Kılıçdaroğlu “Bu teröre karşı hepimiz dik ve onurlu duracağız. Hiçbir programımı iptal etmedim, vatandaşa söz verdim, ucunda ölüm de olsa gideceğim dedim” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu “Vazgeçmeyeceğiz. ‘Allah’ın verdiği bir can var, o can bu ülke uğruna feda olsun’ diyeceğiz” dedi.

PABUÇ BIRAKMAYIZ

“Saldırı gerçekleşti” diye programlarını yarıda kesmenin doğru olmayacağını düşündüklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Teröre pabuç bırakmamak lazım. Allah’ın verdiği bir can var, o da bu memleket, ülke, millet için feda olsun. Biz, orada çatışmanın ortasında kaldık ama bir üzücü haber aldık, ‘Bir şehidimiz var. Bu gerçekten beni çok üzdü. Teröre karşı hepimizin ortak mücadele etmesi lazım, sen, ben ayrımı yapmadan. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevi. Bizi yıldıramaz, yıldırmamalıdır. O nedenle de ben programıma aynen devam edeceğim. Bizim bu tür olaylar karşısında geri adım atmamız zaten söz konusu olamaz. Olayların üzerine gideceğiz. Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız.”

‘ALLAH’IN VERDİĞİ BİR CAN’

Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlığı çıkışında da “Kahrolsun PKK” sloganları atan vatandaşları selamladı. “Terörün acımasızlığını biliyoruz” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “Sade yurttaşlar bununla çok yüz yüze geldiler. Ben de Genel Başkan olarak yüz yüze geldim. Her zaman, her ortamda teröre karşı ortak mücadele etme konusunda azim ve kararlılığımızı sergilemeliyiz ve göstermeliyiz. Terör bizi yıldıramaz. İnandığımız davadan geri döndüremez. Allah’ın verdiği bir can, o can da bu memleket için feda olsun diyoruz. Hiç kimse endişe etmesin, biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada da şunları kaydetti: Teröre karşı verdiğimiz mücadelede hiçbir bedeli ödemekten çekinmeyiz. Bu hain saldırılar bizi ne korkutur ne de susturur. İyi dilekleriyle, teröre karşı verdiğimiz bu mücadelede gücümüze güç katan herkese sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum. Bu hain saldırıda gövdesini siper eden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir