Çorlu Atatürk Havalimanı/

ÇORLU HAVALİMANI

Şahabettin KÜÇÜKYAZICI

Çorlu Trakya`nin merkezinde, plato yüzeyinin üzerindeki düzlükte yer alır. Çorlu İlçesine yakın, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerine ulaşım çok kolaydır. Uluslararası Uçuşlara Hizmet Olanaklarına Sahiptir

Türkiye Havalimanlarının işletilmesi  ile görevli Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nce inşa edilmiştir.

​Halen, İç hat ve Dış Hat Terminalleri mevcut olup;

​6521m2 olan Havalimanı Terminali yıllık 1 milyon yolcu kapasitesine sahiptir.

7 adet check-in bankosu mevcut olup, 1 adedi engelli yolcular için düzenlenmiştir.

Havalimanı güvenliği polis ve özel güvenlik personeli tarafından sağlanmaktadır. Ayrıca, CCTV kamera sistemi ile 24 saat izlenilmektedir. Tüm giriş noktalarında X-ray bagaj kontrol cihazları ve kapı-el detektörleri ile güvenlik kontrolü yapılmaktadır.

Giden yolcu salonunda 5 adet, geliş salonunda 5 adet pasaport bankosu vardır.

Giden ve gelen yolcu salonlarında yurt dışı harç pulu satışı yapılmaktadır.

Giden yolcu salonunda uçağa geçiş için 2 adet (gate) kapı bulunmaktadır.  Yolcular kapılar üzerindeki uçuş bilgi monitörleri ve anons ile bilgilendirilir.

Gelen yolcu salonunda 2 adet bagaj alım konveyörü bulunmaktadır. Yolcular uçuş bilgi monitöründen bagaj bilgilerini takip edebilirler.

Check-in salonunda bulunan danışma ofisinden yapılan anons sistemi ve uçuş bilgi monitörleri aracılığıyla yolcular bilgilendirilmektedir.

Terminal binası diğer çevre binalar ile birlikte, yangına karşı 24 saat yangın algılama ve ihbar sistemi ile korunmaktadır. Havalimanında 24 saat  yangınla mücadele ekibi görev yapmaktadır.

Havalimanında 24 saat acil sağlık hizmeti verilmektedir.

erminal binası içerisinde engelli/engelsiz ankesörlü  telefon bulunmaktadır.

Dış hatlar geliş ve gidiş salonlarında duty free için kiralık mahal mevcuttur.

Hava alanında 24 saat hizmet veren otopark  bulunmakta, Ulaşım hizmeti için uçuş saatlerinde belediye otobüsleri ve taksi mevcuttur.

Trakyanın tek ve aktif olarak  kullanılan  havaalanı olan Çorlu havaalanının yurtiçi daha çok  seferlere açılması için bir imza kampanyasına başlatılmış bulunmaktadır. Kampanyanın hedefi, halen sadece kargo uçuşları için ve günde duruma göre 1-2 kez Ankara – Çorlu seferinden başka sefer olmayan havaalanından,  daha çok şehire seyahat imkanı sağlanmasıdır.

Trakya’da yerleşik iki bine civarında sanayi kuruluşunda çalışanlar, üniversite öğrencileri, Antalya, İzmir, Adana gibi şehirlere gitmek için İstanbul Yeni Havalimanı ya da Sabiha Gökçen Havalimanlarını kullanmaları gerekmektedir.

Keza yurt dışı yolculuklarında ve ihraç amaçlı kargo seferlerinde, Çorlu Hava Limanı uygun koşullara sahiptir. Gerektiğinde İstanbul Hava Limanı yükünü hafifletmek için kullanılabilir.

ŞK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir