ÇORLU OTOÜS TERMİNALİ YAPILIYOR

ÇORLU OTOÜS TERMİNALİ İHALESİ YAPILDI

Modern Otobüs Terminali Projesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı ve ihalesi yapıldı.

Hıdırağa Mahallesi sınırları içerisinde Çevre Yolu’na yakın bir konumda, 51.084 metrekare alan üzerinde 17.363 metrekare kapalı alan olacak şekilde inşa edilecek Çorlu Otobüs Terminali, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yerleşkeler Terminali olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 20 gişe, giden ve transit yolcu katında 30 peron, giden yolcu katında 10 peron ve 20 otobüs bekleme cebi bulunuyor.  Çevre Yerleşkeler Otobüs Terminali’nde ise 10 gişe yer alıyor.

Çorlu Otobüs Terminali’nde danışma, polis, zabıta noktaları, banka, ATM’ler, araç kiralama, PTT, kargo, emanet eşya büroları, 9 adet dükkân, sağlık birimi, kuaför, pastane, büfeler, otobüs bakım atölyesi, mescit, WC’ler, teknik hizmet birimleri, 110 araçlık misafir araç otoparkı, 26 araçlık servis, 32 araçlık işletme otoparkı ve taksi durağı da olacak.

Hızla büyüyen Çorlu’ya uzun yıllar boyunca hizmet verebilecek kapasite ile inşa edilecek olan, 63 milyon 902 bin 566,38 TL ihale bedelli Otobüs Terminali Projesi’nin 720 iş gününde tamamlanması öngörülüyor.

Önümüzdeki günlerde inşaat çalışmaları başlatılacak Çorlu Otobüs Terminali Projesiyle ilgili olarak açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bilindiği gibi Çorlu, Tekirdağ ilimizin en büyük ilçesi. Büyüklüğü ve nüfus yoğunluğu sebebiyle belediyecilik hizmetlerinin de büyük bir titizlikle yerine getirilmesi gereken özel bir ilçemiz. Bunun bilinciyle Büyükşehir Belediyesi olarak Çorlu ilçemizin ihtiyaçlarına göre projeler hazırlıyoruz. Çorlu ilçemizin en önemli ihtiyaçlarından biri Otobüs Terminaliydi. Biz de Çorlu’ya yakışan, büyük ve modern bir otobüs terminali projesi hazırlayarak hayat geçirdik. Etüt ve Proje Dairemiz tarafından hazırlanan proje, bir otobüs terminalinde ihtiyaç duyulan her şeyi karşılayabilecek şekilde hazırlandı. Çorlu halkı uzun yıllardır ihtiyaç duyulan otobüs terminaline kavuşacak. Çorlumuza ve Tekirdağ’ımıza hayırlı olsun,” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir