BÜYÜKŞEHİR 11. OKULU DA TESLİM ETTİ

 Tekirdağ’da “11 İlçeye 11 Okul Projesi” 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın seçim bildirgesinde yer alan projelerden,  11 İlçeye 11 Okul Projesi, son olarak Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de yapımı tamamlanarak devir teslim ve açılış töreni düzenledi.

Bu törenle, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında yapılan dev projeyi başarıyla tamamlamış oldu.

 Törere, Vilayet protokolü, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu, “Tekirdağ ilimiz önemli ölçüde göç almakta ve öğrenci sayısı hızla artmaktadır. Bu durum yeni okullar ve dersliklerin yapılmasına zorunlu kılmaktadır. Bu ihtiyacın bilincinde olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 11 İlçeye 11 Okul Projesini başlatmış ve ilk hizmet döneminde proje kapsamında biten okulları Valiliğimize devretmiştir. Bugün son okulumuzun devir tesliminde Saray İlçemizde gerçekleştirmekteyiz. 40 derslikle eğitim-öğretim faaliyetinde bulunacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yapılması için yer teslimi 7 Nisan2017’de gerçekleşmiş, okulun iş bitiş tarihi 20 Nisan 2018 olarak kaydedilmiştir. 95 bin 636 metrekare arsa alanı üzerinde 13 bin 219 metrekare okul için ayrılmış olup, toplam inşaat alanı 8 bin 400 metrekareye karşılık gelmiştir. Okul bodrum zemin ile beraber 5 kata yayılmış, bu katlarda yönetim faaliyetlerine ayrılmış odalar, eğitim öğretim etkinlikleri için düzenlenmiş derslikler, fizik, kimya ve bilgisayar laboratuvarları, resim ve müzik derslikleri ile birlikte kantin, büfe, mutfak alanı, toplantı odası, kütüphane ve bir de beden eğitimi salonu yer almıştır. Ayrıca proje kapsamında 16 araçlık otopark, basketbol sahası, çevre duvarı ve çevre düzenlemesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanmıştır. Okul, telefon ve internet bağlantısı için gerekli teknik altyapıya sahip olup, güvenlik açısından kameralar aracılığıyla uzaktan da gözlemlenebilecek durumdadır. Projenin maliyeti KDV dahil 8 milyon 136 bin 100 TL’dir. 11 İlçeye 11 Okul Projesinin bu anlamlı devir tesliminde Tekirdağ’ımıza kazandırılan bu güzide okullar adına başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür eder, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında, ulusal yönetimi baş tacı etmiş öğrenciler yetiştirmesi umuduyla okulumuzun Saray’ımıza, Tekirdağ’ımıza, Türkiye’mize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ta konuşmasında, Büyükşehir Belediyesinin eğitime verdiği desteğe vurgu yaparak “11 İlçeye 11 Okul Projesi Mayıs 2014 meclisinde, meclisin bütün üyelerinin oy birliği ile aldığı bir karardır. 11 İlçeye 11 Okul Projesi’nin başarısı, 60 Büyükşehir Belediye Meclisinin tamamının başarısıdır. Ama en büyük başarı, o 60 Büyükşehir Belediye Meclis üyesini ve bizleri seçen halkımızındır. Bugün projeyi tamamlamanın verdiği gururla ve mutlulukla konuşuyorum. 4 yıl içerisinde yaklaşık 100’e yakın okulun doğalgaz dönüşümü, mantolama, bakım onarım ve bütün ihtiyaçlarını gidermişiz ve gidermeye de devam edeceğiz. Bu arada 23 tane ilköğretim okulunun içme suyu borularını ve depolarını değiştirdik. Bunun dışında 100’den fazla caminin bakım ve onarımlarını yaptık. Bunun dışında 2 tane cemevi yaptık. Üçüncüsünü de kısmetse Ergene ilçemize yapacağız. Tekirdağ’ın en önemli ihtiyaçlarının başında göç almasına paralel olarak ihtiyaç doğan eğitim yatırımlarıdır. Eğitim yatırımı da insana yatırımdır ve en büyük yatırımdır. Ben özellikle Tekirdağ’ın tamamında hayırsever iş adamlarının, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin, hükümetimizin bu konudaki hassasiyetine gururla izliyoruz. Hepimiz bu tür projelerin yanında olacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz. Önümüzde halktan aldığımız yetkinin dolmasına tam 310 gün var. Bu 310 gün içerisinde de verdiğimiz sözleri birer birer yerine getireceğiz. Ama bu bölgedeki kültürel hizmetlerin, sosyal çalışmaların, etkinliklerin çok hızla gelişeceği gösterecek olan Saray ilçesinin de içinde olduğu 4 adet büyük kültür sarayı gerçekleştirdik ki, temelini atmanın ve hizmet süremiz içinde bitirmenin gururunu yaşayacağız. Bu arada Saray ilçemiz başka hizmetler de aldı. Saray ilçemizin içme suyu hatlarının yüzde 100’ünü değiştirdik. Ben bu yatırımın Saray ilçemize, Tekirdağ Milli Eğitim camiamıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum, güveniyorum, eminim ki bu eğitim kurumlarında adı gibi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak yetişen çocuklar olacaktır. Bu duygularla hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum” Dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir