FİLM GERÇEK OLDU

İKİ SOSYAL KONUTA KAYYUM KARARI

Bursa polisinin operasyonuyla çökertilen fuhuş şebekesinin Adana’da işlettiği iki geneleve mahkeme kararıyla kayyum atandı. Kararda, kayyum olacak kişilerin ilin Vergi Dairesi Başkanlığı’nca görevlendirileceği belirtildi.

 Bursa 2’nci Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla çeteye ait 16 lüks araç, 10 ev ile arsa ve şirket olmak üzere 3 milyon 298 bin değerindeki mal varlıklarına el konuldu.

KARARDA ‘SOSYAL KONUT

’Çetenin işlettiği Adana’daki 2 geneleve de kayyum atanmasına hükmedildi. Kararda, “2 gayrimenkulün Sosyal Konut (Genelev) olduğu, (her ne kadar şüphelinin adına kayıtlı olsa da üçüncü şahsa kiralanmış olabileceği hususunun atanan kayyum tarafından değerlendirilmesi), kayyum olarak görevlendirilmesi yapılacak olan kişilerin ilgili ilin Vergi Dairesi Başkanlığı’nca görevlendirilmesi” denildi.

BİR ANI (Bir Müfettiş Anlatıyor)

 “Adana’da 2 geneleve kayyum atandı” haberini şaşkınlıkla okudum…

Hadi mahkeme kayyum atadı da, mahkemenin atadığı kayyumlar bu işi nasıl kabul etti?
Gerçekten ülkemizde inanılması güç olaylar oluyor…

Bu olay beni yıllar öncesine yine Adana’ya götürdü…
Yıl 1987 PTT Müfettişiyim. Adana’daki iki Telefon Müdürlüğünü teftiş ediyoruz. O tarihlerde İşyerleri ve Evler için farklı Telefon Tesis Ücretleri uygulanıyor. İşyeri Telefonları, Ev Telefonlarının yaklaşık iki misli… Dosyaları incelerken Dış Kapı numaraları aynı iç kapı numaraları farklı adresler dikkatimi çekti … Cad… Sok 47/1 Gonca’nın evi, … Cad… Sok 47/1 Sevtap’ın evi…. vb. numaralar böyle devam edip gidiyor. Buraların Genelev olduğunu tahmin ettim. Ama telefon tesis ücreti, işyeri tarifesinden değil ev tarifesinden alınmıştı. 
İlgili Amiri çağırdım, niye işyeri tarifesi değil de, ev tarifesi aldıklarını sorduğumda “Müfettiş bey buralar Genelev adı üzerinde EV. Dolayısıyla ev tarifesi aldık” cevabını alınca, güleyim mi kızayım mı şaşırdım.
Sonuçta, oldukça yekun tutan noksan alınan ücretleri faizi ile tahsil ettirmiştik. Başka olaylarda da usulsüz işlemleri çıkan Amir hakkında da soruşturma açarak cezalandırmıştık.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir