İKİ AYDA GÖZ RENGİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Göz rengini ne belirler?

İris, gözün renkli olan tabakasıdır. Bu renk melanin isimli pigment tarafından belirlenir. Çocuk büyüdükçe göz rengi de değişir. Çünkü iristeki melanin yoğunluğu çocuğun gelişme yılları boyunca değişir. İnsan gözünün rengi 3 genden oluşur. Bunların sadece ikisi tam olarak anlaşılabilmiştir.

İşte göz renginizi hızlı bir şekilde değiştirebilecek, gözlerinizin parlaklığını ortaya çıkarabilecek gıdalar:

 Gözün rengini ne belirler?


Gözün Iris kısasının rengi “melanin” pigment ile belirlenir. Çocuk büyüdükçe onun gözünün renginin nispeten değiştiğini görmek mümkün. Bu ona göre oluşur, Iris pigment melaninin konsantrasyonu değişir.
Gözün rengi üç genin etkileşimi temelinde oluşur. Şu anda onlardan sadece ikisi tetkik edildi. Doğacak çocuğun gözünün rengini sadece ebeveynlerinin gözlerinin Iris kişasının rengi ile önceden belirlemek mümkün değildir. Genlerde beklenmedik sonuç da olabilir.
Fakat gözlerin rengini büyüdükten sonra da değiştirmek mümkündür. Bunu sağlamak için ise aşağıda belirtilen ürünleri gıda rasionuna dahil etmek gerekir:

1. Zencefil

Bu bitki çeşitli iltihaplanmalarına giderilmesinde kendi sihirli gücü ile ünlüdür. Zencefil önemli ölçüde kas ağrılarını ve kimyaterapiyadan sonra bunalmayı azaltır. Ayrıca saptanmıştır ki, zencefil astım belirtilerini ortadan kaldırır ve hasarlı karaciğeri tedavi eder. Tüm bunlara ek olarak zencefil gözlerin rengine etki eder, onları daha parlak ve etkileyici yapar.

2. Et

Et çinko ve magnezyum gibi mineraller bulunur ve bu mineraller de gözün Iris  belirgin değişikliklerine neden olur. Et ürünleri vücudumuzu organizmada bütüm süreçlerin düzgün işleyişi için gerekli olan proteini sağlar.

3. Fındık

Eğer gözlerinizin rengini değiştirmek istiyorsanız, o zaman fındık rasionunuzdan giriş yapacağınız ilk ürünlerden biridir. Ayrıca bu imkan, bunlardan daha az kalorili olanı badem. Aynı zamanda unutmayın ki, kızartılmış kabuklu fındıkta yüksek sıcaklık nedeniyle tüm gıda maddeleri imha eder.

4. Soğan

Soğandan düzenli kullanımı gözün renginin zamanla değişmesine ve cildin iyileşmesine izin verir. Soğan gözün Iris ve saçların sağlığına olumlu etkisi vardır. Ayrıca bilinmektedir ki, soğan depresyon belirtilerini hafifletiyor, uykusuzluğun tedavisine yardımcı olur ve iştahın artmasını sağlar.

5. Zeytinyağı

Zeytinyağının inanılmaz özellikleri saymakla bitmez. Bu ürün tüm hastalıklarda en iyi ilaç olarak kabul edilir. İçerdiği eşsiz elementler sayesinde gözün Iris daha güzel ve yumuşak olur. Ayrıca zeytinyağı gerginliği ortadan kaldırır ve kanda kötü kolesterol konsantrasyonunu azaltır.

6. Papatya çayı

Bu inanılmaz faydalı çay sinir sisteminde gerginlik hormonlarının konsantrasyonunu azaltır ve gözlere daha sıcak çalar verir. Ondan da çeşitli mide-bağırsak hastalıklarının tedavisinde, yanıklar ve yaralar kullanılır.

7. Balık

Deniz ürünleri tüm vitaminlerin, özellikle B, C, A, D, E ve K vitaminlerinin zengin kaynağıdır. Bu ürünlerden kullanımı sırasında gözlerin renginin değişmesi özellikle balığın içerdiği demir, magnezyum ve fosfor sayesinde gerçekleşir. Fakat gözle görülür sonucun elde edilmesi ancak balık yemeklerinden düzenli kullanıldığında mümkündür.

8. Ispanak

Ispanak gözlerin gençliğinin korunmasını sağlayan mikroelementlerle zengindir. İçeriğinde bulunan yüksek miktarda demir sayesinde gözler daha parlak ve dolgun bir görünüm kazanır. 1 bardak çiğ ıspanak 27 kalori enerji verir. Ispanak magnezyum, potasyum ve A vitamini bakımından zengindir. İçeriğinde ıspanak diyet kanser ve astımın önlenmesine yardımcı olur, kan basıncını azaltır ve kemikleri güçlendirir. Ayrıca cildin ve saçların sağlığına olumlu etkisi vardır.

9. Bal

Günlük rasiona ilave edilen puan önemli ölçüde gözlerin renginin değişmesine etkileyebilir. Fakat bu kesinlikle doğal bal olmalıdır. Bu mucizevi üründen düzenli kullanımı gözlerin Iris qişasının doğal rengine daha parlak çalar verecek. Ayrıca bal sağlık için önemli olan şekerin zengin kaynağıdır. Fruktozanın yüksek konsantrasyonu (38.2%) onu erkeklerin rasionu için ideal ürün ediyor.

10. Ayı üzümü (Uva ursi)

Bu yatıştırıcı çay göz kaslarını sık yatıştırır ve gözün Iris qişasının rengini daha parlak. Ayrıca bu çay idrar söktürücü özelliğe sahiptir ve cildin çeşitli hastalıkları, ayrıca artrit sırasında yardımcı olur

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir