İSRAİL PROTESTO EDİLDİ

TEKİRDAĞ’DA KINAMA VE PROTESTO

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İsrail’in Kudüs’ü Israil’in başkenti olarak tanıması ve İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, açıklamasında özetle; “ABD’nin, İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıması, tüm semavi dinlerin kutsal şehri olan bu kentin, tüm dünyada İsrail’in başkenti olarak tanınmasını sağlamaya ve işgali meşrulaştırmaya yönelik bir politikadır. 1948 yılında Filistin toprakları üzerinde kurulan İsrail Devleti, aradan geçen zaman içerisinde topraklarını ve hâkimiyet alanını aşamalı olarak genişletmiştir. Filistin’in varlığına tamamen son vermeyi ve bölgeyi Müslümanlardan arındırmayı hedefleyen İsrail, büyük bir insanlık suçu işlemektedir. Emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Mücadelesiyle, ezilen tüm halklara örnek olan Yüce Türk Milletinin evlatları olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesine destek veriyoruz. Müslümanlar, Museviler ve Hristiyanların kutsal şehri olan Kudüs’ün, İsrail’in başkenti ilan edilmesi ve Filistin’de kanlı katliamlar gerçekleştirilmesi sadece Ortadoğu’da değil, tüm dünyada barışı tehdit etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Kudüs’ün İsrail’in başkenti haline getirilmesi yönündeki politikaları ve Filistin’de gerçekleştirilen acımasız katliamları şiddetle kınıyorum” Dedi.

MEMUR-SEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ 

Tekirdağ’da Kudüs protestosu

Protesto gösterisi ve yürüyüş,  Memur-Sen öncülüğünde gerçekleştirildi.

Süleymanpaşa ilçesindeki Tuğlalı Park’ta bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını kınarken, protesto gösterilerinde öldürülen Filistinlileri andı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Memur-Sen Tekirdağ İl Başkanı Ferruh Topuz “Bugün burada katil İsrail ve Amerika’yı lanetlemek Filistinli kardeşlerimize destek için toplandık. Amerika Birleşik Devletleri’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, İslam’ın ilk kıblesi aziz Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu girişim bizim için yok hükmündedir” diye konuştu.

“ABD uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş”

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çeken Topuz, “ABD bu girişimi ile Birleşmiş Milletler’in kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. Kudüs’ün gerek Birleşmiş Milletler gerekse uluslararası anlaşmalarla garanti altına alınmıştır. Statüsünü değiştirecek her türlü adımdan özellikle kaçınması gerekirken, üstelik Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs konusunda son kararları ortadayken ABD’nin hayata geçirdiği bu sorumsuz, hukuksuz girişim Orta Doğu’da kan ve gözyaşını tırmandırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka amaca hizmet etmeyecektir. Geçtiğimiz aylarda İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan kararlara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimiz onurlu davalarını savunurken İsrail’in katilleri tarafından şehit edilişlerini içimiz kan ağlayarak medyadan takip ederek görmekteyiz. İsrail’in şu ana kadar 70 Filistinli kardeşimizin şehadetini ve yüz binlerce masum kardeşimizin yaralanmasının ilişkin eylemlerini lanetliyoruz” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir