İTALYA’DA YENİ ÇEVRE KANUNU

 Bir yere izmarit, sakız gibi çöp atanlara 300 euro’ya Kadar para cezası geliyor.

Hafta icinde Kabul Edilen “yeşil ekonomi” yasası Kapsamında, sokak, park gibi kamusal alanlarda “çöp kutusu olmayan” HERHANGİ Bir yeri Kirletenler para cezasına çarptırılacak.

Yere sigara izmariti atarken yakalananlara 300 euro’ya Kadar para cezası Kesilecek.

Sakız, kağıt Parçası gibi çöpleri yere atanlara imkb 30-150 euro arası ceza verilecek.

Belediyeler de, görev alanlarındaki açık Alanlara Yeterli sayıda çöp kutusu kül tablası yerleştirmekle yükümlü olacak ettik.

Yeni yasa A.Ş. hava kirliliğiyle savaşılması ve Çevre, Sayesinde fosil yakıtlara bağımlılığın azaltılarak sürdürülebilir Kalkınma hedeflerine yaklaşılması amaçlanıyor.

Hava kirliliğiyle Mücadele

Bu kapsamda Hükümetin hava kirliliğiyle Mücadele 35 milyon euro Için Yatırım yapması da öngörülüyor.

Özellikle Büyük kentlerde toplu taşımanın Daha ulaşılır hale getirilmesi, araç bisiklet paylaşımı Programlarının yaygınlaştırılması amaçlanıyor ettik.

Italya Çevre bakanı Luca Galletti parlamentoda kâbil edilen yeşil ekonomi yasasının, Paris’te birkac Hafta önce Yapılan oldugunu söyledi “varılan Anlaşmaya karşı çıkan iklim zirvesinde (Cop 21) sürdürülebilir Bir ekonomi Insa Etmeye Yönelik Bir adım A.Ş.”.

Pizza Fırınları yasaklandı

İtalya’da son haftalarda hava kirliliğinin özellikle Büyük kentlerde kritik seviyeye ulaşması NEDENİYLE Olağanüstü tedbirler alınmaya başlamıştı.

Roma, Milano, Torino gibi kentlerde zaman zaman Özel araçların trafiğe çıkması kısıtlanıyor, Toplu Taşıma ucretsiz hale getiriliyor.

Pizzalarıyla ünlü Napoli yakınlarındaki San Vitaliano kasabasında En da Önceki hafta hava kirliliğinin kritik seviyeye gelmesi Üzerine Pizza yapiminda Kullanılan odun Fırınları yasaklanmıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir