KARŞINIZDAKİNİ TANIMAK İÇİN VÜCUT DİLİNİ KULLANIN

Kendimizi sadece kurduğumuz cümlelerle değil, hareketlerimizle de ifade ederiz. Kollarımızın duruşu, ellerimizi kullanış biçimimiz, yüzümüzdeki organları hareket ettirişimiz, hepsi o an içinde bulunduğumuz durumu ve duygularımızı anlatır.

İşte beden dili konusunda yapılması ve yapılmaması gerekenler.

Çenenize yaslanın

Genelde güçlü insanları bu şekilde düşünürlerken görürüz. Düşünme halini yansıtan bu duruş “Olaylar karmaşıklaşsa bile bir çözüm yaratacağım” mesajı veriyor.

 Dudaklarınızı içinize çekmeyin

Dudaklarınızı içeri çekip, görünmez hale getirdiğinizde duygularınızı saklıyorsunuz demektir. Açığa çıkarmamanız gereken bir duygu halindeyken farkında bile olmadan bu şekilde tavır takınırsınız.

 Parmaklarınızla kule yapın

Avuç içleri birbirine bakacak biçimde parmak uçlarınızı birleştirin, bir ev çatısı yapın. Bu hareket otoritenizi güçlendiren bir etkiye sahiptir.

 Başınızı yana eğmeyin

Başınızı yana eğerek önemli bir konuşma yapmayın. Bu hareketin, “paylaştığım şeyin arkasında durmuyorum” etkisi vardır. Arkadaşlar arası konuşma ya da gündelik konuşmalar yaparken dilediğiniz gibi davranabilirsiniz ama başınızı ne yana eğdiğinize dikkat edin. Sağa eğdiğinizde daha çekici görünürken, başınızı sola eğdiğinizde daha zeki görünürsünüz.Kollarınızı kavuşturun

Hep kollarınızı kavuşturduğunuzda daha soğuk, dışarıya kapalı mesajı verildiği söylenir. Evet bu doğru fakat sizi tanımayanlara karşı böyle görünürsünüz. Tanındığınız bir ortamda kollarınızı kavuşturduğunuzda, sorunu daha çabuk fark etmeniz kolaylaşır. Çünkü, vücudun iki tarafın simetrik biçimde çalıştırmak, solda mantıksal taraf, sağda yaratıcı taraf olmak üzere beynin iki kısmının da çalışmasını sağlar.Burnunuzu buruşturmayın

Burnunuzu buruşturmak tiksiniyormuşsunuz izlenimi verir. Düşünün, iğrendiğinizde burnunuzu buruşturursunuz, dolayısıyla olmadık anlarda burnunuzu buruşturmamanız gerekiyor. Gülerken ya da karşınızdakini dinlerken burnunuzu buruşturuyorsanız, bu hareketi yapmayı bırakmalısınız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir