MASKE VE MESAFE

MASKE VE MESAFE

Tüm dünyayı etkisi altına alan CORONA VİRUS salgını ilk günlerdeki şiddetini sürdermemekte ise de salgın tehlikesinin devam ettiği ısrarla vurgulanmaktadır. Bu çerçevede alınması gerekli en önemli önlemin MASKE VE MESAFE olduğu anlaşılmaktadır.

Bununla birlikte,  vaka sayısındaki düşüşle birlikte normal yaşama dönüş için çabalar gösterilmekte, daha önce şehir içi toplu taşıma araçları yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edileceği yönündeki talimat da  kaldırılmış bulunmaktadır.. Talimatın kalktığı ilk iş gününde sabah saatlerinde metrobüste yaşanan yoğunluğun ardından iş çıkışı saatinde de yoğunluklar yaşandı. Metro ve metrobüs duraklarında ve araç içlerinde yoğunluk yaşandığı görüldü. Metrobüs duraklarında bekleyenler sosyal mesafe kuralına uymadığı gözlendi. Bazı vatandaşların bir dolu bir boş oturulacak şekilde asılan “Güvenli mesafe için lütfen boş bırakınız” uyarısına dikkat etmediği görüldü.

Bundan baka, kalabalık cadde ve sokaklarda da olumsuzluklar gözlenmeketedir.

Bir vatandaışın, “Bilerek taksiye bindim gün içinde sürekli tramvayı kullanıyorum. Hatta bugün inmek zorunda kaldım kimse dikkat etmiyor. Kalabalık var tabi belediyemiz işaretlemişler ama uyan kimse yok.” şeklinde yakınmasına her yerde rastlamak mümküm. Bir yandan, yaşlı nüfusun sokakağı çıkmasına izin verilmezken, sokağa çıkanların, bulaş riskinne karşı yeterince önlem almamasına seyirci kalınmamalıdır.

Kanımızca, maske kullanmayan ve mesafe kuralına uymayanlar yetkili görevlilerce PARA CEZASI  uygulanması kaçınılmazdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir