SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VE CİZRE

Sokağa çıkma yasağından sonra Cizre

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, sokağa çıkma yasağının  kaldırılmasıyla terör örgütü PKK’nın neden olduğu tahribat ortaya çıktı.  Saat 07.00’de sona eren yasağın ardından ilçede hayat normale  dönerken, terör örgütü üyelerinin yuvalandığı Yafes, Nur ve Cudi mahallelerindeki  tahribat gün yüzüne çıktı. Terör örgütü mensuplarının birçok vatandaşın ev, iş yeri ve aracını  yaktığı belirlendi. 

 Güvenlik güçlerinden kaçmak ve daha rahat hareket edebilmek için  evlerin duvarlarına açtıkları delikler nedeniyle birçok ev kullanılamaz hale  geldi. Bazı evlerin ateşe verildiği, bazılarının duvarlarına ise yüzlerce  kurşun isabet ettiği görüldü

 Mahalle sakinlerinden kapılarını sürekli açık bırakmalarını isteyen  teröristlerin buna karşı çıkan vatandaşların evlerinin dış kapılarını uzun  namlulu silahlarla taradığı görüldü.  Teröristlerin yaktıkları araçları, polisin mahalleye geçişini  engellemek için barikat olarak kullandığı gözlendi. 

 Sokağa çıkamayan vatandaşların iş yerlerini de hedef alan  teröristlerin birçok iş yerini yağmaladıktan sonra ateşe verdiği tespit edildi. 

 Sokaklarda çok sayıda hendeğin olduğu görülürken teröristlerin kum  torbaları ve çöp konteynerlerinden kurulan barikatlar oluşturduğu belirlendi. 

 Ağır tahribat Cizre’de 9 günlük sokağa çıkma yasağı dün 07.00’de sona erdi. Birçok ev ve araç kurşun izleriyle dolu. HDP’li AB Bakanı, 9 günde 20’den fazla kişinin öldüğünü iddia etti. Ancak resmi açıklama yapılmadı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir