Belediyelerden Tarıma Destek 2021

TARIMA DESTEK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı KADİR ALBAYRAK açıkladı:

𝐔̈𝐋𝐊𝐄𝐌𝐈̇𝐙𝐃𝐄 𝐘𝐄𝐌 𝐅𝐀𝐁𝐑𝐈̇𝐊𝐀𝐒𝐈 𝐎𝐋𝐀𝐍 𝐕𝐄 𝐈̇𝐒̧𝐋𝐄𝐓𝐄𝐍 𝐓𝐄𝐊 𝐁𝐔̈𝐘𝐔̈𝐊𝐒̧𝐄𝐇𝐈̇𝐑 𝐁𝐄𝐋𝐄𝐃𝐈̇𝐘𝐄𝐒𝐈̇ 𝐎𝐋𝐀𝐑𝐀𝐊, 𝐈̇𝐒𝐓𝐀𝐍𝐁𝐔𝐋 𝐁𝐔̈𝐘𝐔̈𝐊𝐒̧𝐄𝐇𝐈̇𝐑 𝐁𝐄𝐋𝐄𝐃𝐈̇𝐘𝐄𝐒𝐈̇ 𝐈̇𝐋𝐄 𝐘𝐔̈𝐑𝐔̈𝐓𝐓𝐔̈𝐆̆𝐔̈𝐌𝐔̈𝐙 𝐎𝐑𝐓𝐀𝐊 𝐏𝐑𝐎𝐉𝐄𝐋𝐄𝐑𝐈̇𝐌𝐈̇𝐙𝐋𝐄 𝐔̈𝐑𝐄𝐓𝐈̇𝐂𝐈̇𝐋𝐄𝐑𝐈̇𝐌𝐈̇𝐙𝐈̇𝐍 𝐘𝐀𝐍𝐈𝐍𝐃𝐀𝐘𝐈𝐙

Ekonomik zorluklar karşısında ezilen üretim yapmaya çalışan çiftçilerimize destek olabilmek, üretim yapmalarını sağlamak, çalışmalarını sürdürülebilir kılmak Büyükşehir Belediyesi olarak temel hedeflerimiz arasında yer alan en önemli görevlerimizden biridir.

Çiftçilerimiz, et ve süt üreticileri; yem fiyatlarının artık alınamayacak derecede pahalılaşmasından dolayı maalesef üretemeyecek noktaya doğru hızla ilerlemektedir.

Zor günlerde üreticilerimize destek olmak için 2021 Ağustos ayında uygulamaya başladığımız ve halen devam eden ‘Karma Yem Projemiz’ ile süt üreticilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Proje kapsamında, Tekirdağ Süt Üretici Birliklerine ve Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği’ne üye olan tüm üreticilerimizin aylık süt yemi ihtiyaçlarının %10’u Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizce karşılanmaktadır.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin iştiraki olan Tekirdağ Birlik Yem Fabrikasından temin ettiğimiz kaliteli yemlerinin 11 İlçemizdeki süt üreticilerimize teslimatını sağlıyoruz. Bu kapsamda protokol imzalanan üretici birlik ve kooperatiflerine üye olan ve süt işletmesi bulunup başvuruda bulunan tüm üreticilerimize desteklerimiz devam etmektedir.

Bu kapsamda ülkemizde yem fabrikası olan ve işleten tek Büyükşehir Belediyesi olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak projeler üreterek eşgüdümü çalışmalar yürütmekteyiz.

Geçtiğimiz günlerde ziyaretimize gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın ile işbirliklerimiz, tarım politikalarımız ve tarımsal çalışmalarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihale usulü gerçekleştirdiği 1.200 ton kuzu besi yemini en ucuz fiyatla fabrikamız tarafından üretilip sevkiyatı tamamlandıktan sonra da ortak çalışmalarımız devam etmektedir.

Ortak çalışmalarımız kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul’da süt üreticilerine ücretsiz dağıtılmak üzere alımını gerçekleştirdiği 1.248 ton 21 protein süt yemi ihalesini de en ucuz fiyatla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Birlik Yem Fabrikamız tarafından kazanılmış olup sözleşme imza aşamasından sonra üretim ve sevkiyatlara başlanmıştır. Yem fiyatlarının her gün yükseldiği bu zor günlerde tarımı ve üreticiyi destekleme projesi kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde her zaman halkımız için dayanışma içerisinde çalışmalarımız devam edecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir