BELEDİYEMİZ HOBİ BAHÇELERİ KURMALIDIR.

Bahçesi olmayanlar için artık doğal sebze ve meyve yetiştirmek hayal değil.

Beledeyilerin kurduğu Hobi Bahçelerinde küçük bir bahçe kiralayıp kendi sebze ve meyvelerinizi yetiştirebilir, yemyeşil bir ortamda toprakla haşır neşir olmanın keyfini sürebilirsiniz.

 Belediyesi tarafından doğal tarımı teşvik etmek, ilçedeki atıl arazileri değerlendirerek kendi sebze-meyvesini yetiştirmek isteyenlerin kullanımına sunmak üzere yapılan Hobi Bahçeleri, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

 Hobi Bahçeleri?nde 50şer metrekarelik 100 adet tarla yer alınarak. Meyve-sebze ekim dikimine uygun olarak tasarlanan bahçelerde kalıcı olmayan bitkiler ve mevsim çiçekleri de yetiştirilebilecektir.

Hobi Bahçeleri  en az 2 yıllığına cüzi bir bedel karşılığında kiralanabilir. Her bir parselde kulübeler, kümes hayvanları, 5 çayı için teras,  sulama sisteminin yer aldığı alanda 50 araçlık bir otoparkın yanı sıra, çocuk oyun grubu, yönetim ve güvenlik merkezi de bulunmalıdır.

Yeni Başlayanlar İçin Ücretsiz Danışmanlık

Hizmetten ilçe sakinleri öncelikli olmak üzere ilçe dışından müracaat edenler de yararlanabilmelidir. Dileyenler mahsullerini alanda kurulacak satış noktasında satarak değerlendirebilecek. Park Bahçeler Müdürlüğü ekim-dikime yeni başlayanlar için ücretsiz toprak ve tarım bilgisi desteği de verebilmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir