BROKOLİ MUCİZESİ

BROKOLİ MUCİZESİ

Brokoli, kanser önleme, sindirimi iyileştirme, kolesterol seviyesini düşürme, vücudu detoksifiye etme, vitamin ve mineral alımını maksimuma çıkarma gibi çok çeşitli sağlık yararlarına sahiptir.

 Brokoli yemenin en iyi yolu, onları pişirmek, hafif şekilde kızartmak veya içinde yer alan besinleri korumak için salatadaki yeşillikler gibi çiğ tüketmektir.

YOĞURTLA BİRLİKTE;

Yoğurt Başlı Başına bir mucize : Bağırsak Sağlığını koruyan Yoğurt Yağ Yakımınada destek olmaktadır. Tansiyonu düzenleyen yoğurt aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur.

Diş ve kemil sağlığımız için faydalı olan bu mucize yiyecek aynı zamanda mide dostudur. Kas gelişimini destekleyip cilt güzelliğide sağlayan yoğurt Kolesterolü düzenliyor..

Brokoli ise daha da ayrı bir mucize.. Kanserin Baş Düşmanı Olan Brokoli Kemik ve Diş Sağlığını da güçlendirmeye yarar. Brokoli Aynı zamanda sindirim sisteminide güçlendirmeye yardımcı olur . Kalp Sağlığını koruyan bu mucize sebze bağışılık sisteminede oldukça etkili faydaları var.

Gördüldüğü üzere hem yoğurdun hem de brokolonin faydaları birbirine eş değer. Peki bu iki yiyecek birlikte tüketildiğinde ne gibi faydaları var. Bu Soruya cevapta Merve Ağdağlı imzalı haberle PembeNar.com sitesinde gelmiş: İşte o faydalı içerikten tüm detaylar:.

Brokoli ve yoğurdun tek başına sağlık için faydalı besinler olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki, brokoli ve yoğurdu birlikte yersek ne olur?

Brokoli ve yoğurdu birlikte yemek bağırsak kanserini önlüyor hatta tedavi ediyor. Brokoli, kanserle mücadele eden sülforan maddesini içeriyor. Yoğurt ise içerdiği probiyotikler ile mide ve bağırsaktaki bakterileri önlemeye yardımcı oluyor.

Araştırmalara göre, brokoli ve yoğurdu birlikte tüketmek kanseri önlemede ve tümörlerin cerrahi olarak çıkarılmasından sonra kalan hücrelerden kurtulmak için kullanılabilecek en iyi tedavi yöntemidir.

Uluslararası Singapur Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, düşük maliyetli bu besinler ile zararlı bakterilerden kurtulmak mümkün. Yoğurt bağırsak kanseri hücrelerinin yüzeyine yapışarak probiyotik hale gelir. Brokolide bulunan anti kanser maddelerini hücrelere enzim olarak salgılar. Sonuç olarak yoğurt ve brokoli kombinasyonu tümörlerin %75’ini yakalayarak kanseri tedavi eder.

Brokoli ve yoğurt karışımı göğüs ve mide kanseri gibi diğer kanser türlerinden kaynaklanan hücreleri de yok eder.

Uzmanlara göre bağırsak hastalıklarının genellikle yağ oranı yüksek ve lif oranı düşük besinler tüketilmesinden kaynaklı olduğunu söylüyor. Obezite, kırmızı et, alkol, tütün kullanımı ve fiziksel egzersiz eksikliği de kolon kanseri riskinde artış gösterir. Bağırsaklardaki bakterilerden kurtulmak için günde ufak bir porsiyon brokoli ve yoğurt tüketebilirsiniz. – 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir