BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİRLİK YEM A.Ş,

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİRLİK YEM A. Ş.

           BİRLİK YEM FABRİKASI,  Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kurulmuştur,

            BİRLİK YEM FABRİKASI, Büyükşehir Belediyesi yapılandırılması sırasında, Devir-Tasfiye Komisyonu tarafından Malkara Belediyesine verilmiş, bir özel sektör firmasına kiralanmak suretiyle faaliyetini sürdürmekte iken,  sözleşme süresinin sona ermesi üzerine yeniden ihaleye çıkılmış, ancak ihaleye katılan olmamıştır.

             Bunun üzerine, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığının önerisi, Büyükşehir ve Malkara Belediye Meclislerinin kararları ile  sermayesinin tamamı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ait olan Birlik Yem Anonim Şirketi tarafından işletilmesi kararlaştırılmıştır.

              Bölgesel kalkınma açısından önem arz eden eden hayvancılığın desteklenmesi maksadıyla böyle bir karar alınması zarureti doğmuştur.  Hayvancılık, bölge ekonomisi açısında önemli olduğu kadar, ülkemiz içinde çok önemlidir. Halkımızın beslenmesi için gerekli temel ürünlerden et ve süt üretimi için önemli bir girdi olan hayvan yeminin, özel bir teknoloji kullanılarak endüstriyel boyutta üretilmesi konusunda faaliyet gösteren özel firmalar karışışında, mahalli üreticilerimizin desteklenmesi, yem fiyatlarında nazım rol üstlenilmesi Belediye Meclislerimizin bu kararı almasında önemli bir etken olmuştur.

             Ülkemiz ve bölgemiz insanlarının yeterli ve dengeli beslenebilmesi için, kaliteli hayvansal ürünlerini ihtiyacı karşılayacak kadar ve uygun fiyatlarla arzı gerekmektedir. Hayvansal ürünlerde verim artışları, hayvanların yedikleri yem ve beslenme şekillerine bağlıdır. Bu itibarla, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Birlik Yem A. Ş.  Gerek fiyat ve gerekse kaliteli yem üretilmesi konusunda bölgesel bir denge unsuru olarak faaliyetini sürdürmektedir.

              Birlik Yem Anonim Şirketinin temel felsefesi “EN İYİ ÜRÜNÜ, EN UCUZA YETİŞTİRİCİYE ULAŞTIRMAK”tır.

               Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Birlik Yem A. Ş. Tarafından işletilmekte olan Fabrika, 4 bin ton/ay kapasiteli olup, halen 36 işçi çalışmaktadır.

 Birlik Yem A.Ş. tarafından yeniden işletilmeye başlamasından itibaren, istikrarlı bir şekilde üretim faaliyetini sürdürmekte, ciddi işletmecilik politikaları sayesinde Trakya hayvan üreticilerinin ucuz yem teminine katkıda bulunmaktadır.

Düşük maliyet ve kar politikası çok etkili olmuş, özellikle Malkara bölgesi hayvan üreticileri tarafından çalışmaları büyük memnuniyetle karşılanmaktadır.

              Birlik Yem A.Ş. üretim ve satış politikaları çerçevesinde, düşük maliyet, düşk kar ve etkili kalite politakasıyla çalışmakta ve kurulduğundan bu yana karlı ve verimli olarak faaliyetine devam etmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir