BALDIRIMIZIN ÖNEMİ

BALDIRIMIZIN ÖNEMİ

BACAK AĞRISI

Bu tip ağrılar baldırda içten gelen ağrıyla başlar ve krampa benzer bir kasılma hissi verir. Bacak bölgesinde aniden beliren varisli damarla birlikte şişlik ve kırmızılık görülebilir. Bunun gibi bacak ağrıları, derin ven trombozu (DVT) belirtisi olabilir. Derin ven trombozu damar içinde bir kan pıhtısı oluşunca meydana gelir. Bu durum, pıhtı durduğu yerden kurtulup kanda dolaşmaya başlayınca, akciğer ya da daha nadiren beyin, kalp veya diğer bölgelere sıçrayabilen emboliye neden olduğu zaman hayatınızı bile yitirebilirsiniz.
* En düşük risk: Fiziksel aktiviteden veya hareket ettikten sonar baldır ağrısıyla birlikte şişen ayak bilekleriyle karşılaşıyorsunuz. Bu durumda çoğu zaman endişe duymaya gerek yok çünkü muhtemelen kas gerilmesinden kaynaklanıyordur.
* Orta dereceli risk: Hareketsiz bir yaşam sürüyorsunuz, aynı pozisyonda uzun süre yolculuk ediyor veya oturuyorsunuz. Böyle durumlarda belirli aralıklarla ayağa kalkıp bacakta sağlıklı kan dolaşımını sağlamaya, hareket etmeye veya otururken bacaklarınızı hareket ettirmeye özen gösterin.
* En yüksek risk: Baldırınız kızarır veya ısınırsa doktorunuza başvurun. Böyle bir durumda doktorunuz neler olduğunu saptamak adına müdahale gerektirmeyen basit bir ultrason tahlili isteyecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir