TÜRK TANKLARI BAŞİKA’DA

Irak askeri kaynakları, Türk tanklarının Musul’da yürütülen mücadeleye katılarak Başika’ya başlatılan operasyona destek verdiğini söyledi. Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada, “Topçularımız operasyona destek veriyor” diyerek Türkiye’nin desteğini doğruladı.

 Irak askeri kaynakları, Türk tanklarının Musul operasyonuna katıldığını duyurdu.

El-Cezire’de yer alan habere göre, Irak, Türkiye’nin Musul operasyonuna katıldığını açıkladı.

Başbakan Yıldırım doğruladı: Yardım istediler, destek verdik

Başbakan Binali Yıldırım, bölgeden gelen haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, “Peşmerge güçleri Başika kasabasını DEAŞ’tan temizlemek için harekete geçtiler. Bizim Başika Üssü’ndeki askerlerimizden, oradaki unsurlarımızdan yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla, fırtına obüsleriyle destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

  • 3 köy DEAŞ’tan alındı
  • Peşmerge güçlerinin bu sabah saatlerinde Başika kasabasını kurtarmak için başlattığı operasyonda şimdiye kadar 3 köy DEAŞ unsurlarından temizlendi.
  • Musul Operasyonu 7. gününde tüm hızıyla devam ederken, Peşmerge güçleri de Musul’un kuzeydoğusundaki Başika kasabasını kurtarmak için bu sabah saatlerinde operasyon başlattı. Başika ve Naveran cephelerinden harekete geçen Peşmerge birlikleri şimdiye kadar Tırbze, Fazılye ve Ömer Kamçı köylerini DEAŞ’tan kurtardı.

Musul’a son 10 kilometre

Irak ordu birliklerinin, Musul’un terör örgütü DEAŞ’tan kurtarılması operasyonu çerçevesinde, kent yakınlarındaki bir ilaç fabrikasını ele geçirdiği ve kentin kuzeyinde yer alan mahallelerin 10 kilometre yakınına kadar ilerleme kaydettiği bildirildi.

  
Musul için 4 jet hazır
Musul için 4 jet hazırMusul’u DAEŞ’ten kurtarma adına başlatılan operasyon oldukça yavaş ilerliyor. Irak ordusu son olarak kentin güneydoğusundaki Hemdaniye ilçesi ile kuzeydoğudaki Bertilla kasabasını örgütten geri aldı. Çoğunlukla Hristiyanların yaşadığı Hemdaniye ilçesinin merkezi Karakuş’ta hakimiyet tamamıyla sağlanırken, halkı Hristiyan ve Ezidilerden oluşan Bertilla kasabası da kontrol altına alındı. Musul çevresindeki köylerden bölge halkının kaçışları ise sürüyor.Türkiye’nin de hava desteğiyle koalisyona girdiği belirtilmişti. Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’nın bugünkü yazısına göre, harekatın merkez üssü Katar’dan, Ankara’ya 2’si gündüz 2’si öğleden sonra 4 uçağın hazırda bulunması talebi geldi. Uçaklar bu kapsamda görev emrini bekler vaziyete geçirildi. Ancak şu ana kadar Türk jetleri herhangi bir operasyonda görev almadığı belirtildi. Peşmerge’den Başika’ya operasyon DAEŞ Kerkük’e PKK için geldi Herkes Türkiye’yi istiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir