CHP NİHAYET

 Bundan bir süre önce CHP’nin seçmenlere güven verecek hiçbir somut program çalışması yapmadığına değinmiş ve tarım ile emek konusunda iki çalıştay hazırlayıp tarım kesimi ile emek kesimine sunacaklarını verileri hazırlamasının çok yerinde olacağını ve seçmene güçlü bir seçenek sunacağını yazmıştık. Yazdıklarımız nihayet CHP’nin sağır kulaklarına ulaşmış olmalı ki Pazartesi günü emekcilerin çok önemli bir sorunu olan kıdem tazminatı konusunda bir çalıştay yapma kararı almışlar. Kendilerini, ülke gerçekleri ile yüzleşmeye hazır olmalarından ve bir çözüm yaratma kararlılıklarından dolayı tebrik ederiz.



ANTİ-FAŞİST CEPHE KURMA HAZIRLIĞI MI?

Çalıştayda konuşacak konuklar arasında Korkut Boratav’ın adını görünce iki nedenle sevindim. Birincisi Korkut benim Talas Amerikan Orta Okulundan sınıf arkadaşım. Bir sınıf arkadaşımın CHP nin önemli saydığım toplantısına çağrılması beni kıvandırdı. İkincisi Korkut hoca sıkı bir Marksist. Bir Marksist’in CHP toplantısına çağrılması bugüne kadar pek denenmemiş bir olay ama son derece önemli. Önemli çünkü ben bu çağrıyı CHP’yi sarıp sarmalayan bağnazlık duvarlarının yıkılması olarak algılıyorum. Bugün ülke yeşil faşizmin kuşatması altında. AKP iktidarı din kartını kullanarak iktidarda kalmak ve yandaşlarını zengin etmekten başka bir şey düşünmeyen bir parti. Ülke ekonomisi ciddi bir gerileme sürecinde. İşsizlik, enflasyon tırmanışta. Paramız süratle değer kaybediyor. Gençlerimiz bu dünyanın gerçeklerine göre değil varlığı tartışmalı öbür dünyanın gereklerine göre yetiştirilmek isteniyor. Köy Enstitülerini kapatan dönemin Milli Eğitim Bakanı Reşat Şemsettin Sirer’in yaşadığı ve dile getirdiği, “eğer köy çocuklarını aydınlatırsak gün gelir bizi keserler” korkusunu günümüz iktidarının egemenleri de fazlası ile yaşıyor. Bu nedenle ülke ileriye değil geriye doğru gidiyor. Bu geri gidişin önüne tüm yurtseverlerin birlikte duvar örmesi gerekir. Bu nedenle CHP’nin ülke yararına düşünce üretenlerle o düşünceleri bazı kalıplarda boğmadan işbirliği yapması önemli. Umarım CHP de yaşanan bu gelişme devam eder.

SADECE KIDEM TAZMİNATI DEĞİL

CHP’nin kıdem tazminatı konusunda yapacağı çalıştay önemli ama yeterli değil. CHP emek kesiminin tüm sorunlarını irdeleyecek bir Emek Çalıştayı yapmayı en kısa zamanda yaşama geçirmeli çünkü bu kesimin diz boyu sorunları var ve kimse bu sorunları irdeleme cesaretini gösteremiyor. CHP’nin yapacağı böyle bir çalışma inanın hem CHP’ye duyulan güvenin artmasına ve hem de emekcilerin kendisine sunulacak öneriler ve çözümler sonrasında ilk seçimde CHP yanında saf tutmasına neden olacaktır.

İşi sınıfı bugün sahipsizdir. Siyaseten yalnızdır ve Vatan Partisi dışında hiçbir parti bu sınıfa yakınlaşma çabasını sergileyememiştir. CHP gibi köklü bir partinin. Ana Muhalefet Partisi’nin bu sınıfın sorunlarına sahip çıkması ve bu sınıf için politikalar üretmesi ülke politikasında çok ciddi kaymalar yaratacak, siyasetin taşlarını yerinden oynatacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir