CORONA GÜNCELİ

CORONA GÜNCELİ

BİR ARKADAŞIMIZIN FACE PAYLAŞIMINDAN;

 Herkes bir gün Covit-19 olacak! Ben de iki hafta önce iş için gittiğim Malatya’da kapıverdim. Anadolu’da İstanbul’daki kadar korku yok. Bu da biraz rahatlamaya sebep veriyor. Hala mesafe koymak istemeniz yanlış anlaşılabiliyor. Ama hastalanacağınıza yanlış anlaşılın daha iyi. Şükür bugün testim negatif çıkınca başkalarına da faydam olsun istedim. Detaylıca olduğu için uzun, devamını görsel haline getirdim. Fotoğrafları geçerek okuyabilirsiniz.

Her şeyden önce şunu bilin: Covit çok yalnız bir hasatlık. Yakalandığınız andan itibaren tecrittesiniz ve sevenleriniz en fazla kapının önüne yemek bırakabiliyor. Ama bir yandan da yapayalnızken bile ne kadar kalabalık olduğunuzu hissettirecek arayanlarınız bolsa, işte en büyük şifa o! Zira moral en önemlisi. Yani en çok hastayken gülün, sevginizi cömertçe dağıtın, gelen her güzelliği kucaklayın. Aman kötü haberlere, sinir bozucu konulara en azından şu süreçte ara verin. İçinizde yeterince beter bir şey var, kötülük de onu besliyor. Ellerinizle beslemeyiin! Sevgiyle, neşeyle o pis virüse idam fermanını siz verin ki nefesiniz geri gelsin.
Maske: Hepimiz yanlış kullanıyoruz! Bir kere çıktı mı asla geri takılmayacak! Hele bir yerlere değdi ise. Çene  altından yukarı çekmek en fenası. Havadaki virüs yükü çene altında birikebiliyor. Maske çeneden çıkarken, sürüyerek ağzınıza burnunuza getirip virüsü bir güzel yerleştirebiliyor. Ağızda maske var, elimi de yıkıyorum nasılsa demeyin. Fark etmeden henüz yıkamadığınız eliniz o maskeyi takıp çıkartırken ağzınıza bakan tarafı virüsleyebilir. Ve lütfen hem ağız hem burun! İkisi de kapanacak.
Belirtiler: Herkeste farklı olabiliyor. O ateş ölçme önlem filan değil, misal ben ateşim olmadığı için her yere gidebildim. Hatta önemli bir işim var diye ve Covid olmadığımdan emin olduğum için Antep’e bile. Bende ilk başta feci yorgunluk olarak başladı, yoğun çalışma temposuna verdim. Sonra kuru öksürük, burun akıntısı… E ben alerjik insanım, kapalı mekanlarda çok normal… Ama bir gün koku alma duygum gitmeye başladı. Öyle bir anda değil. Elektrik gibi, bir geldi bir gitti derken ertesi sabah tamamen gitmiş olarak uyandım. Hemen bir test ve sonuç :POZİTİF

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir