HIZLI ÇAMAŞIR KURUTMANIN YOLLARI

Eğer kurutucu makinanız yoksa, çamaşır kurutma, özellikle de kışın en büyük dertlerden biridir. Ama işin püf noktalarını bilenler için böyle bir sorun hiç yaşanmaz.

Yeni aldığınız yünlü kazağınızın hiç giymeden küçülmesini, tişörtlerinizin önden arkaya dönmesini, ya da kot pantolonlarınızın günlerce ıslak kalmasını istemiyorsanız, çamaşır kurutmanın inceliklerini öğrenmek zorundasınız. Çünkü çamaşır kurutma sanatı neredeyse bir uzmanlık konusudur.

Eğer hızlı bir şekilde çamaşır kurutma yapmak istiyor ve çamaşır kurutmalık bulamıyorsanız bu çözümler mutlaka işinize yarayacaktır.

Bu konuda acemi olanlar için hızlı çamaşır kurutmanın püf noktalarını derledik:

1- Çamaşırları sabahları yıkayın

çamaşır yıkamak

Çamaşırları sabah yıkarsanız, kurumaları için bütün gün size kalır. Çünkü güneş ışığının olmadığı, dolayısıyla da sıcaklığın düştüğü gece saatlerinde çamaşırlar daha geç kurur. Eğer zaman programlaması olan bir çamaşır makineniz varsa, sabah işe gitmeden önce bitecek şekilde programlayıp işe giderken çamaşırları asarak zaman kazanabilirsiniz.

2- Çamaşırları asarken aralarda boşluk bırakın

çamaşır asmak

Hızlı çamaşır kurutmanın en önemli püf noktalarından biri de onları aralarında mesafe olacak şekilde asmaktır. Eğer birbirlerinin üzerini örtecek şekilde veya birbirlerine değecek şekilde asarsanız, çamaşırlarınızdaki nem, havaya karışmakta zorlanır ve geç kurur.Ferah ferah asın ki çabuk kurusunlar!

3- Elbise askısı kullanın

çamaşır asmak

Çabuk kurumasını istediğiniz özel kıyafetlerinizi çamaşır kurutma askısına değil de normal giysi askısına asın. Böylece bu askıları evinizşn en çok güneş alan bir yerine asarak kuruma süresini kısaltabilirsiniz.

4- Güneşten yararlanın

çamaşır kurutmak

Mümkünse çamaşırlarınızı açık havada kurutun. Eğer balkonunuz ya da bahçeniz yoksa pencerelerin önünü değerlendirin. Eviniz dağılmasın diye penceresi olmayan ardiye odasında çamaşır kurutmaya kalkarsanız biraz beklemeniz gerekebilir, bir de çamaşırlarınızın rutubet kokma riski var tabii ki!

5- Gerekirse çamaşırları çevirin!

çamaşır asmak

Eğer hava şartları veya ortam şartları nedeniyle çamaşırlarınız bir türlü kurumuyorsa onları çevirin. Bu sayede çok daha hızlı kurutabilirsiniz.

6- Her modelin asma usulü var!

mandalla çamaşır asmak

Ne kadar az katlarsanız, yani giysinin ne kadar çok yüzeyi havayla temas ederse o kadar çabuk kurur. Örneğin tişörtleri ve gömlekleri yakasından mandallayarak, pantolonları ise bellerinden mandallayarak asabilirsiniz.

7- Hassas yünlülerinizi sakın kurutucuya atmayın!

hassas yünlüler

Bazen hız zararlıdır. Dolayısıyla hassas yünlü gibi çamaşırlarınızı iki havlu arasında nemini alıp suları süzüldükten sonra yatay bir şekilde kurutucu askıya yerleştirin. Biraz geç kururlar, ama en azından sarkma ya da küçülme gibi sorunları olmaz.

8- Çamaşırları bekletmeden asın

çamaşır yıkamak

Eğer çamaşırları asmak için sevdiğiniz dizinin bitmesini beklerseniz çamaşırlarınız bırakın kurumayı küflenebilir! Çünkü biliyorsunuz ki diziler neredeyse 180 dakika! Siz en iyisi dizi başlamadan önce çamaşırları hemen asın!

Evinizde bir gömlek kurutacak kadar bile yer yoksa, dilerseniz çamaşırlarınızı püfür püfür sallandıracağınız geniş balkonlu, hatta teraslı, olmadı bahçeli bir eve taşının. www.milliyetemlak.com‘da nasılsa hayalinizdeki evi bulursunuz!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir