İSTANBUL HAVA LİMANI AÇILIŞI

İSTANBUL HAVA LİMANI

İstanbul Yeni Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın katıldığı törenle  açılıyor. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanın adını İstanbul Havalimanı olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanının adını açıkladı

Açılış konuşmasına törene katılan devlet liderlerine teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaşanan uçak kazasından dolayı Endonezya halkına başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Havalimanı’nın adını İstanbul olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı, Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümünü burada  da kutladı. Törene katılan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı, Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Kosova Cumhurbaşkanı, KKTC Cumhurbaşkanı, Makedonya Cumhurbaşkanı, Sırbistan Cumhurbaşkanı, Moldova Cumhurbaşkanı, Bosna Hersek Başbakanı, Bulgaristan Başbakanı, Azerbaycan Meclis Başkanı ve diğer ülkelerden gelen bakanlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı konuşmasında; ”  Atatürk Havalimanı’nın faaliyet dışındaki alanları ‘millet bahçesi’ olarak İstanbul halkının kullanımına açılacaktır. Şu andaki kapalı alanları da İstanbulumuzun en büyük fuarı haline getireceğiz. Orası Atatürk Havalimanı ve burası İstanbul Havalimanı olarak isimlendirilecektir. Havalimanımızın ismi de hayırlı olsun.” diyerek açıklamalarına devam etti.

 Törende ilk konuşan isim Meclis Başkanı Binali Yıldırım oldu. Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle: 

“Kuruluşun 95. yılına, şanına yakışır bu büyük eser milletimize hayırlı olsun. Gerçekleşmesinde liderlik eden sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu hava meydanının yapım ve planlanmasından inşaatına kadar bakan ve başbakan olarak yer almış biri olarak ayrı bir heyecan yaşıyorum. Önceki dönem Ulaştırma Bakanları, Orman Bakanları ve Belediye Başkanımızın da gayretleri için teşekkür ediyorum. Yüklenici grup içerisindeki şirketlere de teşekkür ediyorum” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir