İSTANBUL METRO ULAŞIMI

İSTANBUL METRO YATIRIMLARI

İBB Başkanı İmamoğlu,Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı’nda incelemelerde bulundu. Çalışmaların bittiğini ve hattın 1 Ocak’ta hizmet vermeye başlayacağını duyuran İmamoğlu, “Başlayan tüm projeleri 2021 yılında bitirmek için hedef koyduk” açıklamasında bulundu.İmamoğlu, 1 Ocak 2021’de hizmete alınacak hatta yapılan test sürüşüne katıldı. Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin ve Metro A.Ş. Genel Müdürü Özgür Soy’dan bilgiler alan İmamoğlu’na, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de eşlik etti.

 T24’ün haberine göre, Alibeyköy Durağı’ndan Köken’le birlikte tramvaya binen İmamoğlu, hatla ilgili değerlendirmelerini de Haliç manzarası eşliğinde trenin içinde yaptı.Haliç’i kucaklayan tarihi bir hattı faaliyete geçireceklerinin altını çizen İmamoğlu, “Ciddi bir çalışma yapıldı. Özellikle, -1,3 kilometreydi yanlış hatırlamıyorsam- yeniden söküp yapmak zorunda kaldığımız bölümü vardı, Balat – Ayvansaray bölümünde. Ve orada ciddi bir kazık çakma işlemi yaptık. Şu anda şükürler olsun sağlıklı bir biçimde sonuna geldik” dedi.

 “DEVAM EDEN TÜM PROJELER 2021’DE BİTECEK”

“Esas burada konu sadece bir tramvay değil, sadece insan taşımak değil, aynı zamanda Haliç’in kıyısının da uzun yıllardır beklediği peyzajı düzenlemeyi yapmak söz konusu” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “2021 için hedef koyduk tümünü bitirme konusunda. Ciddi bir yatırımla milyonlarca İstanbulluyu, İstanbullunun gelip tarihi dokusundan keyif aldığı, tabii, çevreye duyarlı, çevreye hassas biçimde uygulamalarla böyle bir süreci başlatmış olacağız. Bu, özellikle iki metro ve metrobüs hattımızda buluşan da bir tramvayımız. Dolayısıyla hem Yenikapı’dan Taksim’e, Mahmutbey – Mecidiyeköy hattından bizlere çok fayda verecek bir buluşma sağlıyor tramvay. Aynı zamanda metrobüs ile de buluşuyor. Bu yönü ile de kıymetli”

 HIZLI METRO PROJESİ

ikinci ‘hızlı metro’ projesi olacak HIZRAY, Halkalı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında 11 istasyondan oluşacak. HIZRAY’ın sefer süresi 55 dakika olacak ve 2021’de başlayacak projenin yapımı 4 yıl sürecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir