KANLI AY TUTULMASI

KANLI AY TUTULMASI

Kanlı Ay Tutulması en iyi Ortadoğu, Afrika’nın doğusu, ve Asya’nın batısından izlenebilecek. Bu doğa olayı Türkiye’de en iyi Doğu ve İç Anadolu’da gözlemlenecek. İstanbullu ve İzmirliler de tam tutulmaya tanıklık edebilecek. 22.30’da başlayacak tutulma 00.13’te sona erecek. Ancak bu doğa olayı, felaket söylentilerini de beraberinde getirdi.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya’nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay’ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay’ın, Dünya’nın gölgesine girmesi ile Güneş’ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür. Güneş, karşı düğüm noktasında veya ona yakın olmalıdır. Bu şartlar altında Dünya’nın gölgesi Ay’a düşer. Bu 42.000.000.000 km uzanan gölge konisi Ay’ın uzaklığından yaklaşık 8800 km geniştir.

Ay, saatte 3456 km hareket ettiği için ortalama Ay tutulmasının zamanı yaklaşık 40 dakika ile bir saat arasında değişir. Ay tutulması, yeryüzünün Ay’ın ufuk çizgisinin üzerinde olduğu herhangi bir bölgesinden gözlenebilir. Ay’a karşı olan Dünya yüzeyine çarpan Güneş ışınları Dünya’nın atmosferi tarafından kırıldığı için, Ay tutulmasında Ay, tamamen kaybolmaz. Dünya etrafında kırılan ışıklarda mavi renk yutulduğu ve kırmızı renk yansıtıldığı için, Dünya’nın gölgesi kırmızı renkte görülür. Bu güçsüz ışık kalıntıları görünürlüğü mahallî atmosferik şartlara bağlı olarak Ay’ı tuhaf bir bakır renginde ortaya çıkarır.Bunun sonucunda Ay tutulması olur.

BURÇLARA ETKİLERİ:

Koç burcu:

Arkadaşlıklarınızda ve ittifaklarınızda birtakım değişiklikler yaşayabilirsiniz bu değişimlere güvenin ihtiyacınız olan şey güvenilir olanın ortaya çıkması. İyi niyetli olmayan sözde arkadaşlarınızı tutulma enerjisi ile hayatınızdan çıkartabilirsiniz.

Aynı zamanda bu etki ile yeni insanlarla tanışarak kalıcı arkadaşlıklar ve yeni insanlardan faydalarda görmeniz mümkün olacaktır. Tutulmanın bir diğer etkisi ile itibarınız açısından, yeteneklerinizin karşılığını almak hızlı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu dönemde tanıştığınız insanlar, hayatınızı yıllar boyunca olumlu yönde etkileyebilecek fırsatlar yakalamanıza yardımcı olabilir.

Boğa burcu:

Kariyer hayatınızda yaşanacak büyük gelişmelere hazır olun. Zorlandığınız maddi konularda yaşayacağınız gelişmeler büyüme ve kalıcı işler için önem taşımakta. Prestijinizin artacağı büyük işler fırsatlar yakalayabilirsiniz.

Ay Tutulması enerjisi ile yeni bir yere taşınabilir yeni ortamlarda önemli iş birlikleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca sizi küçük düşürme çabası içinde olan iş ve özel yaşamınızda zararı dokunan kişilerin yaşadıklarına da şahitlik edeceğiniz enerjiler hakim gökyüzünde.

Özel yaşamınızda ise cesaretli olmayı başarıp geçmişin gölgesini yırtıp attığınızda AŞK huzur güven kalbinizde hayatınızda yerini alacak. İlişkisi devam eden Boğa’lar ise ilk kez ebeveyn olma duygusunu deneyimleyebilirler.

Çok uzun zamandır acılar ile yorulan ham ruhunuz şimdi olgunluk evresinin deminde hayat makamının üst oktavında özgürce yerini almaya başlıyor. Yükseliyorsunuz ruhen madden manen şimdi manzaranın keyfini çıkarın.

 İkizler burcu:

 Korkularınıza meydan okuma ve bazı riskler almanın zamanı sizler için özellikle şu an bulunduğunuz yerde kalmak istemiyorsanız gökyüzü gerçekten neye ihtiyacınız olduğunuzu belirlemenizin fazlası ile önemli olduğu bir tutulma ile karşı karşıya bırakıyor sizleri.

Şimdi ya alışkanlıklarınızı değiştirmekten korkacak aynı kısır döngüde kalacak veya fırsatları görmeyi başaracak yeni başlangıçlara yol alacaksınız her konuda. Belki başka bir ülke kültür yurtdışında seyahat etme (veya öğrenim görme) şansını yakalayabilirsiniz.

Çalışmalarınızın, hayatınızda yepyeni ve heyecan verici bir rotaya getirecek karşılığını alabileceğiniz enerjiler ile karşı karşıyasınız. Genel olarak, ne yapamayacağınıza dair herhangi bir fikir veya aşikar inanışları bırakma zamanı. Kırın zincirlerinizi alışkanlıklarla zamanı tüketmek mi yoksa zamanı güzel anı ve yenilikler ile zenginleştirmek mi isteğiniz kararınızı verin ve harekete geçin.

 Yengeç burcu:

 Bir arkadaşınız veya sevgiliniz, size kendi verebileceğinden daha fazlasını talep ediyorsa sizden şimdi durup düşünmeli kapanmamış yaralarınızı daha fazla görmezden gelmeden kendi gerçekleriniz ile itiraf edemedikleriniz ile yüzleşmelisiniz.

Bu Ay Tutulması sizleri yok saydıklarınızı sorgulamaya kendinize sorular sormaya zorlayacaktır: Kendinize iyi mi bakıyorsunuz? İlişkilerinizde duygu var mı? Tensel anlık zevkler ve kaçışlar la kendinizi mi tüketiyorsunuz?

Kişisel gücünüzden çok fazla güvensizliği tetikleyen ve kendinize değerinizi azaltan insanlara ve durumlara karşı suskunlarınız kaçışlarınız gün yüzüne çıkıyor. Kendinize dürüst olduğunuz anda daha uzun süre bu şekilde olmayacağını göreceksiniz.

Bu tutulma ile üzerinizdeki ölü toprağından silkelenebilir gücünüzü geri almayı başarabilirsiniz. Finansal olarak duygusal olarak eski hikayelerle hesap defterini kapatmalı ve yeni başlangıçlar için elinizi çabuk tutmalısınız.

 Aslan burcu:

Aşkta hayatında da iş yaşımında da kader çabanızla yeniden şekillenmeye başlıyor. Farkına varabildiğiniz cesaretli olabildiğiniz geçmişle kavgayı bırakıp şu anda kalabildiğiniz ve kalbinizin sesini içinizdeki meleği öldürüp yok saymadığınız takdirde. Bir sonraki aşamaya geçmeye hazır olduğunuzu söylemeli ve bunu yapmalısınız.

İster iş ister aşk hayatınızda ilişkilerinizde durgun ve çaresiz hissediyorsanız, Tutumunuzu değiştirmenin her şeyi daha daha iyi hale getireceğini fark ederek doğru yolu bulabilirsiniz. Bu tutulma arkadaşlık ilişkileriniz ile ilgili de sizleri bir dizi farkındalık yaratacak testlerden geçirebilir.

Başak burcu: 

 Sağlık, alışkanlıklar ve hayatınızda rutin haline gelmiş her şey önemlidir ve bu Ay Tutulması’nın başladığı andan itibaren ve takip eden 10 gün boyunca hayatınızı günlük alışkanlıklarınızı gözden geçirin iyileştirmeniz gereken yönlerin üzerine düşünün daha iyi olmak huzuru bulmak adına bunu yapmalısınız.

Çok emek verip kazanamadığınız bir işiniz varsa tükenme noktasına geldiğinizi fark ederek değişime gidip zararları en aza indirmeyi başarabilirsiniz. Şimdi ne istediğinizi iyi belirlemeli ve mesleki konularda kendinizi geliştirmelisiniz.

Terazi burcu:

Aşk hayatınızda gerginlikler yaşanabilir.İlişkinizde dönemsel olarak benzer krizler sürekli tekrar ediyorsa tutulma enerjisi ile aynı şeyleri yaşayabilir ve duygusal bağınız zayıflayarak bitişlere neden olabilir.

Ay Tutulması enerjisi ile dikkat etmeniz gereken konu üçüncü şahısların dolduruşu yalan yanlış söylemlerini önemseyerek hareket etmemeniz olmalı.

Akrep burcu:

Aile üyeleriniz veya sevdiğiniz bir arkadaşınız ile ilgili rahatsızlık duyacağınız olaylar yaşanmasına neden olabilir. Yaşanmış güzel günlerin hatırına sakin olmaya çalışmalı öfke ile hareket edip yakıp yıkan bir tutum içinde bulunmamalısınız. Aksi takdirde büyük pişmanlıklar yaşayabilir geri dönüşü olmayan durumlar ile karşılaşabilirsiniz.

Belki ilişkileri sınırlandırmak akıllıca olabilir fakat asla kestirip atmanın bir çözüm olmadığını unutmadan hareket edin.

Tutulma enerjisinin bir diğer yansıması ile yeni bir eve taşınabilir hukuki konularda mücadele verdiğiniz sorunlu işleri uzlaşı içinde çözüme kavuşturabilirsiniz. Şimdi ilişkilerde karşılıklı özveri ve saygıyı koruyarak hareket etmeniz fazlası ile önem taşımakta.

Yay burcu:

Büyük değişiklikler ve fırsatlar sizleri karşılıyor. Kalıplaşmış düşünceler olumsuz alışkanlıklardan uzaklaşmaya başlıyorsunuz.Uyuyan ruhunuz uyanışa geçiyor. Yolculuklar yurt dışı kaynaklı gelir ve eğitimler tutulmanın sizlere yansıyan enerjileri arasında.

Katı düşüncelerinizden uzaklaşın iş hayatınızda da aşk hayatınızda da feda ettiklerinizin karşılığını alma vakti geldi çattı. Şimdi almak vermek dengesini sağlamalı önce kendinizi sevmeli ne kadar değerli olduğunuzu iş işten geçmeden fark etmelisiniz.

Oğlak burcu:

İş hayatınızda veya özel hayatınızda gerçekten istediğiniz bir şeyin peşinden gitmenize yol açabilir bu enerji. Geçmişte kendinizi korumak adına yapmadıklarınızı yapmaya odaklanabilir korkularınızı ama o ne der bu ne düşünürleri tam anlamı ile arkanızda bırakarak ilerlemeyi seçebilirsiniz.

Kendi değerinize inanmaya başlama zamanı kurallara uymayan veya başkalarına mantıklı gelmeyen şeylerin sizin için ne kadar önemli olduğunu anlamanın zamanı geldi.

Nihayetinde, kendinizi güvende hissetmemenizi sağlayan yeterli olmadığınızı düşünen dayatmalardan uzaklaşma baş kaldırma zamanı. Şimdi hayatınızı yeniden yapılandırmak için kendiniz ile yüzleşin kendi değerlerinize ne kadar çok sahipseniz, o kadar özgür ve mutlu olacaksınız.

Kova burcu:

Özgürleşmek gerçek sizi yaşamaya başlamak için. Şimdi negatif kendi imajınızı düzeltmek için itirafları önce kendinize sonra da gerçekten sorumlu hissettiğiniz kişilere yapmalısınız. Ancak bu sayede sorunlar daha fazla büyümeden dengeleri sağlarsınız.Ayrıca sağlıksız bir alışkanlığı sona erdirmek vücudunuz ve sağlığınız ile ilgili konularda olumlu etkiler söz konusu.

Balık burcu:

Yüzleşmekten hoşlanan başkaları ile tartışmalara neden olan bir yapıda değilsiniz fakat, bu Ay Tutulması’nın gücüyle, başkalarının sizinle aynı fikirde olup olmadığına bakılmaksızın, aklınızı konuşturmaya ve kendinizi yüksek sesle ve net olarak ifade etmeye yönelebilrisiniz.

Bu sizin için iyi bir şey olabilir, çünkü sizi korkudan veya başkalarını memnun etme gereği olmadan en özgün şekilde kendiniz olmanızı sağlayacak enerjiler ile karşı karşıyasınız.

Mesleki konular özel hayatınızda yaşanan haksızlıklara dur deme zamanı oynanan oyunları bozacak haklılığınızı ortaya koyacaksınız. Kendinize güvenin ve hakkınız için mücadele edin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir