Kargı Tulum Peyniri 2022

KARGI TULUM PEYNİRİ

Kargı yaylalarında tamamen doğal ortamda üretilen Şirden mayalı tulumlarımız Koyun ve Koç derisine basılarak Özel lezzetler arasında yerini almıştır.
İtalya’da Dünya peynir Üçüncülüğü, Almanya’da Beşinciliği bulunmaktadır. Aynı zamanda da Balkanlar’da ilk Üç’te yer almıştır.
Tereyağ gibi ince ince bıçakla keserek veya ufak parçalar halinde tüketmenizi tavsiye ediyoruz. İçerdiği lezzeti az miktarlarda fazlasıyla yaşatacaktır. Büyük küp şeklinde yenilmesi ağızda ağır bir tat hissettirebilir. Derisinin içinden çıkartılmadan tüketebilirsiniz.
Çiğ sütten üretilen tulum peyniri kendini yenileyen bir tada sahiptir. Lezzetinin, tadının bu sebepten bir tarifi yoktur. Mutlaka denemeniz gerekir. Farklı lezzetler barındırmasının nedeni ise doğal yaylalarda beslenen hayvanların 650 çeşitten fazla bitki ile beslenmesinden kaynaklanır. Kargı Tulumu derinin içerisine yerleştirilmeden 6 – 7 kez süzme işlemi geçirmektedir. Her süzme işlemi peynirin lezzetini ve kıvamını ayarlamak için uygulanır. Son kıvamına gelen peynir özel tulumların içerisine yerleştirir.
Tulumda deri olarak sadece koyun ve koç derisi kullanılır. Kuzu ve oğlak derisi bu peynir için uygun değildir. Çorum Kargı Tulum peynirinin derisi en önemli koruyucusudur. El ile dikilir kesilir hazırlanır hiçbir fabrikasyon işlem görmez. Deri içerisindeki tulum peyniri bozulma yapmaz ilk günkü tadını ve lezzetinin korumasını sağlar. Derinin özel olmasının sebebi ise 1 yıl boyunca doğada kurutularak hazırlanmasıdır. Hiçbir madde ve kimyasal içermez.
22 kg sütten 1 kg Kargı Tulum peyniri üretilir. 5 ay (yaklaşık 150) gün yoğrularak hazırlanır. Satışa sunulmadan hazırlandığı vakumlu paket içersinde 1 yıl raf ömrü vardır.
Facebook Grubundan alınmıştır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir