OTOMOBİLİNİZ KIŞA HAZIR MI?

Aracınızı kışa hazırlamanın yolları Güvenliğiniz için fren sistemi bakımınızı yaptırın:

Kışın zorlu koşullarında fren sisteminin çalışır konumda olması için fren h

idroliği ve balatalar kontrol edilmeli.

 Lastiklerinizi ihmal etmeyin: Yoğun kış şartlarında savrulma ya da kayma gibi istenmeyen durumlar oluşabilir. Lastik diş derinliklerini ve lastik havalarını belirli aralıklarla kontrol edin.

 Antifriz kullanın: Bulunduğunuz bölgeye en uygun antifriz seviyeleri için destek alın, kış aylarında araç motrunun sağlıklı çalışmasını sağlayın. Antifriz ve su oranının yarı yarıya olmasına özen gösterin.

 Akünüzü kontrol edin: Kış aylarında motor zorlanmaları nedeniyle aracınızın performansının düşmemesi için akünüzün voltaj, şarj gücü ve su seviyesini kontrol ettirin. Gerekirse akünüzü  değiştirin.

Buji bakımınızı yaptırın: Bujinizle ilgili sorunlar direkt olarak yakıt tüketiminize etki eder. Buji tırnaklarını kontrol ettirin, gerekirse yenileriyle değiştirin, tasarruf edin.

 Görüş açısı için aydınlatma ve cam sileceklerine dikkat edin: İyi bir görüş için yanmayan ampüllerinizi değiştirin ve far ayarlarınızı yaptırın. Görüş açısı içinse cam sileceklerinizin bakımını yaptırın

 Hem konfor hem güvenlik için kaloriferlerinizi kontrol edin: Hem konforunuz hem de buz çözmesi nedeniyle güvenliğiniz için kaloriferlerin kış aylarında kontrol ettirilmesi gerekiyor.

 Çamurluklarınızı sık sık yıkayın: Kış aylarında yolların sık sık tuzlandığından yoldan sıçrayan tuzlu sular aracın bazı bölgelerine temas ederek korozyona neden olabilir.

 V kayışına dikkat: Yaz aylarında genişleyen V kayışı, özelliğini kaybeder. Kayışı germeniz mümkünse gererek kullanın, aksi takdirde kayışı değiştirmek gerekir. Çünkü gevşek kayış şarjı etkiler, vantilatörün devir daimini yavaşlatır. Otomobiliniz sağlıklı çalışmaz.

 Araç elektrik donanımı: Aracınızın elektrik sistemini gözden geçirin. Kışın havadaki nem ortamının artmasıyla, buji kabloları ve distribütör kapağındaki çatlaklardan nem girip otomobil çalışmayabilir. Onun için elektrik sistemini kontrol edin. Kış aylarıyla birlikte araçlarda elektrik sarfiyatı artar. Bu yüzden ilk olarak elektrik marş ve şarj dinamolarının kontrolünü yaptırın.

 Yağ kontrolü: Periyodik bakıma rağmen yağasık sık bakın. Periyodik bakımların dışında kışa girmeden önce motor yağının mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Uzun süre kullanılan yağ, motoru koruma özelliğini kaybeder.

 Arka cam rezistans: Kışın rezistansa ihtiyacınız daha fazladır. Arka camdaki donma ve buğulanmayı önleyen rezistansın kontrol edilmesi, herhangi bir problem varsa mutlaka onarılması veya değiştirilmesi gerekir.

  Yakıt sistemi ve karbüratör: Yakıt filtresini ve karbüratörü kontrolden geçirin. Yakıt filtresinin içine kaçacak suyun donması, aracın çalışmasını zorlaştırır. Karbüratörün içine kir ve tortuların girmesi de yakıt sarfiyatını arttıracağı gibi aracınızın istenilen düzende çalışmasını da engeller.

 Kış lastiği kullanın: Karlı ve buzlu ortamlarda araç kullanacaklar, soğuk havaya ve ıslak zemine uygun malzemeden üretilen, farklı diş derinliği ve diş profiline sahip kış lastikleri kullanmalı.Lastik diş derinliğinin 1,6 milimetreden az olmamasına dikkat edilmelidir. Aşınmış lastiklerin buzlu yollarda daha büyük tehlike oluşturacağı unutulmamalıdır. Lastik basınçları istenilen değerlerde olmalı ve basınç değerleri sık sık kontrol edilmelidir. Basınç kontrolü lastik soğukken ve üreticinin verdiği ortam şartlarında yapılmalıdır.

VE ZİNCİR, ÇEKME HALATI VE TAKOZ. 

Mutlaka bulundurun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir