TARİHİ FABRİKA KENT PARKI OLUYOR

Antalya’daki işsizlik sorununu çözmek için 1950 yılında kurulan Antalya İplikli ve Pamuklu Dokuma Fabrikası arazisi kent parkı oluyor.

 Antalya’da 65 yıl önce kurulan Antalya Dokuma Fabrikasının 70 dönümlük arazisi park olarak düzenleniyor. Kepez Belediyesi tarafından halka açılan Dokuma Fabrikası’nın tabelası aslına uygun şekilde yenilendi. 1950’li yıllarda temeli atılan fabrika Türkiye’nin sanayi devleri arasında yer alıyordu. Eski fabrikanın kent parkı olarak düzenlenerek halka açılması için yapılan çalışmalar ise sürüyor. Çalışmalar, belediye meclis kararı ile kurulan Dokuma Çalışma Grubu’nun hazırladığı rapora göre yapılıyor. Yapımı tamamlanan Dokuma Kent Parkı, bu ay sonunda Antalyalıların hizmetinde olacak.

DOKUMA’NIN NİZAMİYESİ ÇİÇEK AÇTI

Antalya için önemli bir değer olan tesiste yaşanan değişim, en iyi nizamiye kısmında görülüyor. Yenileme çalışması kapsamında çimlendirilen, çiçekler dikilen, yolları ve nizamiye binası tamir edilen Dokuma’nın ön bahçesi, eski günlerindeki canlılığına yeniden kavuştu. Yenileme çalışmalarında tesisteki orijinal dokunun bozulmamasına, yeşil dokuya zarar verilmemesine büyük önem veriliyor. Değişimden, fabrikanın tabelası da nasibini aldı. ’Antalya Pamuklu Dokuma Sanayii T. A. Ş.’ tabelası, aslına uygun şekilde restore edildi. Kepez Belediyesi, fabrika binasının bir kısmını bilim merkezi, kreşi oyuncak müzesi, idare binasını Dokuma Müzesi, yemekhaneyi ise Dokuma Fabrikası çalışanları için lokal haline getirecek. Nizamiye bahçesinde ise klasik araçlar sergilenecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir