TEKİRDAĞ AK PARTİ PROJE SUNUMU

ÇEVRE BAKANI MURAT KURUM KATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ, Süleymanpaşa, çorlu ve Çerkezköy’de , Ak Partinin Seçim Bürosu ve Aday Tanıtımı ve Proje Sunumu  toplantılarına katıldı.

Bu toplantılarda,  yaptığı konuşmalarda çeşitli konulara değindi.

Süleymanpaşa’da “  “İnşallah 2021 yılında depozito uygulamasına geçeceğiz. Depozito uygulamasıyla birlikte eskiden gidip şişeleri verip, gofret alırdık, yine aynı süreci işleteceğiz. Vahşi depolamaya son vermek gerek. Biz Sıfır Atık projesine geçtik. Projeyle 14 bin kamu kurum ve kuruluşunda uygulamaya geçtik. Çöplerimizi artık kaynağında ayrıştırıyoruz.” diye konuştu. Geri dönüşümün doğa ve çevrenin korunması için önemli olduğunu aktaran Kurum, şunları kaydetti: “Plastik poşetlerimizi ücretlendirdik. İnşallah 2021 yılında depozito uygulamasına geçeceğiz. Depozito uygulamasıyla birlikte eskiden gidip şişeleri verip gofret alırdık, yine aynı süreci işleteceğiz. Depozito uygulamasıyla birlikte atıklarımızı kaynağında ayrıştırmış olacağız. Plastik poşetlerde yüzde 70 azalma gördük. Kullanım yüzde 70 azaldı. Bu sayede hem çevremizi hem doğamızı koruyoruz. Gelecek nesillerimize daha iyi şehirler bırakıyoruz.” “Kentsel dönüşüm hızlanacak” Kurum, Ergene Havzası Koruma Eylem Planının tüm hızıyla devam ettiğine dikkati çekerek, “Ergene ve Çorlu nehirlerini temizlemek adına tam 5 milyarlık liralık projeyi başlattık. Bu proje çerçevesinde 5 atık su arıtma tesisi ve bu arıtılan suların denize deşarjını içeren projenin yüzde 80’i tamamlandı. 2020’de projeyi tamamlayıp Ergene ve Çorlu nehrinde hiçbir kirliliğe sebebiyet vermeyecek süreci başlatmış olacağız.” ifadesini kullandı. Bakanlık olarak önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu aktaran Kurum, “Tüm ülkede baktığımızda topraklarımızın yüzde 66’sı deprem bölgesi. Nüfusumuzun da yüzde 70’e yakını deprem bölgesinde yaşıyor. Bugüne kadar 82 bin canımızı kaybettik. Bu acıları tekrar yaşamamak için kentsel dönüşümü süratli bir şekilde yapmamız gerekiyor.”  Dedi.


CUMHUR İTTİFAKI TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE

BAŞKAN ADAYI MESTAN ÖZCAN’IN PROJE TANITIM ÖZETİ

Mestan Özcan, projelerini 100 günü aşkın süredir sahada tek tek görüştüğü Tekirdağ halkının talepleri doğrultusunda ekibiyle planladığını, 1059 Hizmet Adımı belirlediklerini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı  Murat Kurum’un yanı sıra, Toplantıda, tüm İlçe Belediye Başkan Adayları, Milletvekilleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mülayim Kuru hazır bulunmuştur.

Projelerini anlatmak üzere küsüye gelen Mestan Özcan: “İlk basın toplantımı yaparken demiştim ki, ben katılımcı, stratejik ve şeffaf bir belediye başkanlığı hedefliyorum. Şeffaf olacağız dedim çünkü Büyükşehir Belediyesi’nin hedefleri, hedeflerin gerçekleşme oranları, gelir-gider dengesi, ihaleler ve benzer her türlü konuda her zaman halkımıza hesap vereceğimizi verebileceğimizi bilmenizi istiyorum. Bilinsin ki doğru işi, doğru kişilerle, doğru maliyetle, tam zamanında hayata geçireceğiz bunun sözünü burada hepinize veriyorum. Yapacağımız her hizmet adımında önceliğimiz bu yönetim modeli olacak. Ancak dedik ki, 1059 hizmet adımı planlıyoruz Potansiyeli Büyük Şehir Tekirdağ için… Daha yaşanabilir, daha sosyal, daha çevreci, daha zengin bir Tekirdağ için Trafik ve Ulaşım, Çevre ve Şehircilik, Yaşam ve Toplum, Ekonomi ve Turizm olmak üzere 5 ana başlıkta ve bu 5 ana başlığa dair alt başlıklarda 1059hizmet adımı artık netleşti dedi.

TRAFİK VE ULAŞIM SORUNUMUZ KALMAYACAK

Ana başlıklar arasında yer alan Trafik ve Ulaşım ana kategorisinde Köprülü Kavşaklar, trafiğin yoğun olduğu ilçelerde 17 adet Dalçık Kavşak, Eco Ulaşım, doğu-batı ve kuzey-güney hattını bağlayan Raylı Sistemler, 3 farklı noktada Telerefik gibi toplam 138 hizmet adımını planımıza aldık. Tek noktadan tüm şehrin trafik akışını kontrol edeceğiz.

5 YILDA 50.000 YENİ İSTİHDAM HEDEFLİYORUZ

Şehrimizi kalkındıracak ve istihdam sağlayacak olan Ekonomi ana kategorisinde Akıllı İstihdam Veritabanı, Nitelikli Ara Eleman Yetiştirme Merkezi, Girişimcilik Kuluçka Merkezi, Akıllı Tarım Uygulamaları, Tekirdağ CO-OP, Sulama Göletleri, Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB, Organize Sera Bölgesi, Ağaç ve Orman Ürünleri Merkezi, Ormancılık Stratejik Planı gibi maddelerle toplam 212 hizmet adımı hayata geçmek üzere tüm çalışmalarımızı tamamlandık.

TEMİZ VE YEŞİL BİR TEKİRDAĞ GELİYOR

Çevre ve Şehircilik konusu da ana kategorilerimizden biri ve bu alandaki hizmet adımlarımızı bugün Sayın Bakanımız da burada iken açıklamak bizim için ayrı bir onur. Çevre ve Şehircilik alanındaki hizmetlerimiz, Katı Atık Düzenli Depolama Sahası (BİOGAZ Fabrikası), Millet Bahçeleri ve Mesire Alanları, Gölet Kenarları Düzenlemeleri, Dere Islahları, Sahil ve Plaj Düzenlemeleri, Kapalı Pazar Yerleri, Sebze&Meyve Halleri, Katlı Otoparklar, Nikah Sarayları, Stadlar, Spor Kompleksleri, Yüzme Havuzları, Yürüyüş ve Koşu Parkurları gibi maddelerden oluşuyor. Tekel Fabrikasının bulunduğu tarihi yapıları da aslına uygun şekilde restore ettirerek Şehir Müzesine Dönüştürülmesi yine planlarımız arasında. Şehrimizin gururu olan 57. Alay Şehitleri için Cami ve Külliye projesi ile birlikte tam 445 hizmet adımını gerçekleştireceğiz. Bunlarla birlikte, Ergene Havzası Eylem Planı doğrultusunda 2020 itibariyle temiz suyumuza kavuşacağız.

KALİTELİ ŞEHİR, KALİTELİ YAŞAM GETİRECEK

Yaşam ve Toplum ana kategorisinde ise şehrimiz insanının yaşam kalitesini yükseltmek birincil önceliğimiz olacak. Anne-Baba Okulları ve Evlilik Danışmanlıkları, Çocuk, Genç ve Kadın Meclisleri, Şehir Konferansları – Tekirdağ Talks, Çocuklarımızın evlere hapis olmasını önlemek için Dev Eğlence Parkı, Çocuk Bahçeleri, Harika Çocuklar Bursu, Spor Kulüpleri, Tekirdağ Şehir Tiyatrosu, Kongre ve Sergi Sarayı, Park Tekirdağ, Çorlu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müzesi, Aş Evleri, Taziye Evleri, Engelli Rehabilitasyon ve Habilitasyon Merkezleri, Sanat Kampüsü, Amfi Tiyatro, Türkiye Sanat Tarihinde çok önemli bir değer olan değerli sanatçı Ergin İnan Müzesini hayata geçirerek şehrimize önemli bir oluşum katacağımıza inanıyorum. Bunun yanında Çok Amaçlı Spor Kompleksleri, Amatör Kulüpler Altyapı Tesisleri, Tekirdağ Robotic Kulübü, TekAPP Tekirdağ Hakkında Her şey, Hayvan Bakımevleri ve Rehabilitasyon Merkezleri ile birlikte tam 255 hizmet adımı artık defterlerimizde yazılı; gerçekleştirmek için heyecan duyuyoruz.

5 YILDA 10 MİLYON TURİST AĞIRLAYACAĞIZ; HAZIR OLUN

Turizm konusu bizim için çok değerli Tekirdağ’ın inanılmaz bir potansiyeli var. Bu kategoride Keşfedilmemiş Koylar, Treking, Motosiklet Mimar Sinan Eserleri, Yamaç Paraşütü, Gastronomi, TekApp Turizm Modülü, Camping Alanları, Tekne Turları, Dalış Kulübü, Spor Turizmi Tesisleri, Motocross ve Dağ Bisikleti Parkurları, Balkan Ülkeleri Sağlık Turizmi Tanıtım Konseyi, Yat Limanları, Bağbozumu Festivali, Seyir Terasları, Oyuncak Müzesi ve Gastronomi Turizmi konu başlıkları ile toplam 109 HİZMET ADIMINI hayata geçireceğiz.“ diyerek açıkladığı hizmet adımları ile örnek gösterilen bir şehre dönüşeceğiz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir