DIŞ ÜLKELERE DESTEK

DIŞ ÜLKELERE DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın nedeniyle sıkıntı yaşayan bazı ülkelere bütçe desteği verileceğini söyledi. Partisinin Düzce  toplantısında konuşan  Ali Babacan bu demeci eleştirdi. Babacan, “ Ekonomi çökmüş, vatandaş aç biilaç yaşıyor. Madem paranız var, bu vatandaştan ne istiyorsunuz? Hala ‘vergi vergi’ diye yakasına niye yapışıyorsun bu esnafın?” dedi “Bu ülkedeki bütün sorunları çözdünüz, parayı koyacak yer bulamıyorsunuz herhalde gidip başka ülkelerin pandemi ile ilgili mücadelelerine yardım ediyorlar. Bu olacak şey mi? Niye, Bir hükümet bunu niye yapar?” diye sözlerine devametti.. 

Türk-iş’e göre asgari yoksulluk sınırının 8 bin lira civarında olduğunu söyleyen Babacan, “Şu anda Türkiye’de, bırakın Türkiye’yi Düzce’de kaç aile evine 8 bin lira gelir sağlayarak hayatını sürdürebiliyor” ifadelerini kullandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Habertürk’e ceza vermesine tepki gösteren Babacan, “Bugünkü iktidarın ekonomik yıpratmasının yanı sıra, ideolojik denetim aracı haline dönüştürdüğü RTÜK maalesef durmadan kanallara ceza yağdırıyor. Ve geçtiğimiz gün de biliyorsunuz Habertürk televizyonu RTÜK tarafından cezalandırıldı. Biz halkımızın haber alma hakkının ve basın özgürlüğünün çoğulcu demokrasi için bir zorunluluk olduğunu söyleyip duruyoruz. Basının baskı ile karşı karşıya kalması, demokrasi için bir tehdittir” ifadelerini kullandığı bildiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir