FİDEL CASTRO ARAMIZDAN AYRILDI

 Küba devriminin efsane lideri Fidel Castro yaşamını yitirdi. Fidel Castro’nun ölüm haberini Küba Televizyonu duyurdu. Fidel Castro, 90 yaşındaydı. Raul Castro, Fidel Castro’nun naaşının kendi isteği üzerine yakılacağını ve bugün naaşın krematoryuma gönderileceğini duyurdu.

 Küba Devrimi’nin efsane lideri Fidel Castro yaşamını yitirdi. 90 yaşındaki Fidel Castro‘nun yaşamını yitirdiği haberini Küba Devlet Televizyonu’nda kardeşi, Küba Devlet Başkanı Raul Castro verdi. Duygulu konuşmasının sonunda Küba Devrimi’nin sloganı olan “Her zaman zafere doğru” diyen Raul Castro, Fidel Castro‘nun naaşının kendi isteği üzerine yakılacağını ve bugün naaşın krematoryuma gönderileceğini duyurdu.

Küba Hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre Küba Halkı, Fidel Castro’yu Havana’daki Jose Marti anıtında 28 – 29 Kasım tarihleri arasında selamlayarak, saygılarını sunacaklar. 29 Kasım saat 19.00’da da başkent Havana’da kitlesel bir miting düzenlenecek.

Ertesi gün ise Küba Devrimi lideri Fidel Castro’nun külleri, 1959 yılındaki zaferinin izinden yolculuğa çıkacak.

Fidel Castro’nun külleri 4 Aralık’ta da Küba’nın 19.yüzyıldaki bağımsızlık kahramanı Jose Marti ve diğer Kübalı önemli önderlerin de gömülü olduğu Santa Ifigenia mezarlığında düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir