VAHAP AKAY HIZLI BAŞLADI

VAHAP AKAY HIZLI BAŞLADI

VAHAP AKAY, partisi tarafından aday gösterildiğinin açıklanmasını takiben, Çerkezköy’de Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin’in de hazır bulunduğu kalabalık bir topluluğuna hitap etti.  

SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY, SEVDAMIZ TÜRKİYE

Cahit Sıtkı Tarancı’nın “memleket isterim, gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun, kuşların, çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim, ne başta dert, ne gönülde hasret olsun, kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim, ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun, yaşamak sevmek gibi gönülden olsun” dizelerine de yer veren  Akay “İşte böyle bir Çerkezköy olsun istiyoruz. Böyle bir Tekirdağ olsun, böyle bir Türkiye olsun istiyoruz. Ben bugün burada, yine, yeniden sizlerden aldığım güç ile ‘Sevdamız Çerkezköy, sevdamız Tekirdağ, sevdamız Türkiye’ demeye devam edeceğiz. Beni böylesine önemli bir günde, böylesine anlamlı günde, yeni 5 yılın bu başlangıç gününde yalnız bırakmayan çok değerli hemşehrilerime, beni hatırlayarak gelen, kalbi burada olarak gelemeyen tüm hemşehrilerime sevgilerimi gönderiyorum. En yakın zamanda siyasetin kapı kapı yapılacağını, sokaklarda buluşarak yapılacağını, insana yapılan yatırımın ne demek olduğunu bilen bir belediye başkanı olarak yine, yeniden herkesle beraber meydanlarda buluşmak üzere” dedi

“YAPTIKLARIMIZI VE YAPACAKLARIMIZ ANLATACAĞIZ”

Geleçek dönem için stretejilerini anlatan Akay özetle;

“Yine, yeniden büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ile birlikte el ele, kol kola, omuz omuza, Çerkezköy’e hizmet etmek için hiç kopmadıkları sokaklara, meydanlara bu defa yeni umutlarla, yeniden çıkmaya hazırlandıklarını ifade eden Akay “İlk önce Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde, caddelerinde, sokaklarında 5 yıl boyunca ne hizmetler yaptık kapı kapı onları anlatacağız. Sonra büyüyen ve gelişen Çerkezköy’de, yeni 5 yılda Çerkezköy’ün geleceğine nasıl yatırımlar yapacağız bunları anlatacağız. Kuzey’den, Güney’den, Doğu’dan, Batı’dan bu topraklarda buluşan tüm hemşehrilerimiz ile birlikte çocuklarımızı daha mutlu bir Çerkezköy’de nasıl yaşatırız bunları anlatacağız. Sen ben demeden, senden benden demeden herkesi yeniden kucaklayarak bu topraklara nasıl hizmet ederiz bunları anlatacağız. Kadir Albayrak başkanım ile alnımız ak, başımız dik, söz nasıl verilir, verilen sözler nasıl yerine getirilir bir kere daha bunları anlatacağız. Siyasetin sırça köşklerden değil, siyasetin kapalı kapılar arkasındaki odalardan değil, evde, sokakta, meydanlarda olduğunu anlatacağız. Birileri 3 kuruş fazla para kazanacak diye burnumuzun dibine yapılacak çevre felaketine siyasi ve ticari ikballeri için sessiz kalanları anlatacağız. Bu topraklarda ülkemizin tüm coğrafyasından gelerek, 81 ilinden gelerek buluşan herkesin kardeşliğini anlatacağız. İnce hesaplar yapan siyaset lobilerinin değil, küçük hesaplar yapan siyaset bezirganlarının değil, sadece ve sadece milletin belediye başkanı olduğumuzu anlatacağız. Ticari menfaatleri için, siyasi menfaatleri için vatan haini alçakların siyasi ve ticari tezgahlarına hayatının hiçbir anında düşmeyerek alnı ak, başı dik iki belediye başkanı olduğumuzu anlatacağız. Korkmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, O’nun açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyen 2 belediye başkanı olduğumuzu anlatacağız” dedi.

  ‘Değişim senin elinde Çerkezköy’ diye haykırdığımız o günlerden sonra 30 Mart 2014 günü hangi siyasi fikre ve düşünceye sahip olursa olsun tüm vatandaşlarımız oylarını değişimden yana kullandılar. Ve bizler vatandaşlarımızdan almış olduğumuz yetki ile 8 Nisan 2014 günü dua ile Bismillah diyerek girdiğimiz Çerkezköy Belediye Başkanlığı kapısında bir söz verdim. ‘Gururla, mutlulukla Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkan Adayı olarak seçildim ancak bugün yakamdaki parti rozetini çıkarıyorum ben bugünden sonra Herkesin Belediye Başkanı olacağım’ dedim. O gün bugün odamda, sokakta, parkta, bahçede, camide, düğünde, dernekte pazarda, beraber olduğum tüm vatandaşlarıma sadece ve sadece ihtiyaçları nedir çözümü nedir diyerek düşünerek eşit ve adil davrandım” diye konuşan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sözlerine şöyle devam etti,

“GÜLER YÜZLÜ BİR ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ ORTAYA ÇIKARDIK”

“Bugün elinden vicdan terazisini hiç bırakmadan herkesin belediye başkanı olarak yine, yeniden burada bu meydanda Çerkezköylülerin karşısında olduğunu söyleyen Akay “O gün, sıkıntılı, dertli, ilgisiz, içine kapanmış bir anlayış ile yönetilen, vatandaştan uzak, verdiği sözleri unutan, halktan kopmuş bir belediye teslim aldık. Ve kapısı halka açık, güven veren, yatırımlar ile büyüyen Çerkezköy’ün hızına yetişmeye çalışan, dışa açık, birlikte yönetme anlayışı ile vatandaşı ile barışık, herkesin derdine derman olmaya çalışan, gurur ve mutlulukla verdiği sözleri bir bir yerine getiren güler yüzlü bir Çerkezköy Belediyesi ortaya çıkarttık” dedi.

“GELECEĞE UMUTLA BAKAN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI VAR ARTIK”

Akay “5 yıllık dönemde başta Büyükşehir belediye başkanım Kadir Albayrak’ın bu topraklara çok hizmeti var. Bizler meclis üyelerimizle zaman kaybı yaşamış Çerkezköyümüze hep birlikte topyekün yatırım mücadelesine başladık. Dere taşkınları ile anılan, kanalizasyonları derelere akan bataklığa dönen, çöplüğü tüten, park bahçeleri dağıtılmış, Pazar yerleri dağılmış, spor alanları yok olmuş, verdiği sözleri unutmuş bir anlayıştan sonra, Büyükşehir belediyesinin başlattığı alt yapı çalışmaları ile, su baskınlarını unutan, arıtma tesisine kavuşturulan hatlarımız ile derelerimizi bataklık olmaktan kurtaran, Kızılıpınar’da 90 kilometre kanalizasyon alt yapısının ardından 240 sokak 17 caddede asfalt beton yol çalışmaları ile sil baştan bir Kızılpınar çalışması ortaya koyan, 10 yıl boyunca unutulmuş harabeye, hayvan barınağına dönüşmüş spor alanından açık kapalı spor salonları, halı sahaları, 1000 kişilik tribünlü futbol sahaları ile 29 Ekim Spor Kompleksine dönüşen, örnek sokak çalışmaları ile aydınlık modern sokaklar ile buluşturduğumuz, yıllardan beri söz verilen ancak bir büyük yatırım ile büyük nikah salonları, toplantı salonları, sergi salonları, çalışma atölyeleri, sinema salonları ile hayalimiz olan Kültür Merkezi’ne kavuşma heyecanı yaşayan, yeni ve modern bir Pazar yerini vatandaşları ile buluşturan, Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde yeni park revize park işletmeden alınarak vatandaşlarımıza kazandırdığımız park alanları olmak üzere, 118 noktasında park bahçe yeşil alan çalışmaları ile tüm Çerkezköylü çocuklarımızı, kadınlarımızı, ailelerimizi buluşturan, teslim aldığımızda herkesin girmekten çekindiği Kartal tepe piknik alanında yaptığımız spor alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, oturma alanları, aydınlatma çalışmaları ile binlerce vatandaşlarımıza yeni bir yaşam alanı ile, 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı ile bölgenin en büyük çocuk oyun parkını ortaya çıkararak Çerkezköy’ün on binlerce çocuğunu o güzel alanda buluşturmuş olmanın keyfini yaşayan, parkları bahçeleri birilerinin bahçesi değil milletin bahçesi haline getiren bir anlayışla belediyeyi yönetmeye çalıştık. Veliköy’e verdiği sözü tutan ve modern bir düğün salonu kazandıran, Cengiz Topel Caddesi’nde Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini atan, ‘benim işim değil’ demeden DSİ’nin yapması gereken yatırımı yaparak Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ni o pis kokulardan, batak olmaktan kurtarmak için Kavak Dere’yi ıslah ederek sadece yağmur suyunun aktığı bir dere haline getiren büyükşehir belediyesi olduk” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir