MESCİD-İ AKSA ÇÖKEBİLİR

Mescid-i Aksa çökebilir

Mescid-Aksa’nın altına açılan tünellere kamyon ve tırların girebildiğini dile getiren imam İkrimavi, tünellerin büyüklüğüne ve oluşan tehlikeye dikkati çekti. İsrail’in Aksa’nın altında kazdığı dev tünellerde İsrail karakolları, kiliseler, kütüphaneler, ibadethaneler bulunduğunu belirten İkrimavi, kolonsuz olan bu tünellerin yakın zamanda Mescid-i Aksa’nın yıkılmasına sebep olabileceğini söyledi.

Mescid-i Aksa İmamı Yunus İkrimavi, “Allah korusun Mescid-i Aksa, altına açılan tünellerden dolayı çökme tehlikesiyle karşı karşıyadır” dedi.
İkrimavi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Şubesince Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ümmetin Vicdanı Filistin” konulu konferansta, İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaptıklarını değerlendirdi.

Yahudilerin, dünyayı yönetmenin Süleyman Aleyhisselam’ın heykelini bulmakla mümkün olabileceğine inandıklarını belirten İkrimavi, 1967’den beri Yahudilerin, Mescid-i Aksa’nın altını kazmaya devam etmelerine rağmen birşey bulamadıklarını söyledi.

Mescid-i Aksa’nın altına açılan tünellere dev kamyon ve tırların girebildiğini dile getiren İkrimavi, tünellerin büyüklüğüne ve oluşan tehlikeye dikkati çekti. İkrimavi, şöyle konuştu:

“Şu an Mescid-i Aksa’nın altına kazılan tünellere girdiğinizde orada İsrail karakolları, kiliseler, kütüphaneler, ibadethaneler bulunmaktadır. Açılan tünellere tırlar, kamyonlar, iş makineleri girebilmektedir. Allah korusun Mescid-i Aksa, açılan tünellerden dolayı çökme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Şu anda bir kolon veya direk yoktur. Mescid-i Aksa’nın altına kadar tünel açtılar, turistlerin ziyaret etmesi için açılmıştır. Şehrin doğusundan girenler batısından çıkabiliyorlar. Şu anda ısrarla Süleyman Aleyhisselam’ın heykeline veya ona götürecek bir esere, delile rastlayamadılar, aramaya devam etmektedirler.

“MESCİD-İ AKSA ÜZGÜN”
Kudüs’ün Müslümanlarca diri tutulması gerektiğini vurgulayan İkrimavi, hem ekonomik zorluk çeken Kudüs’teki Müslümanlar açısından hem de Kudüs’ün korunması açısından bunun önemli olduğunu anlattı.

Mescid-i Aksa çevresinde çok hüzünlü bir hayat yaşandığını dile getiren İkrimavi, “Mescid-i Aksa üzgün, aynı zamanda Kudüs’te üzgün, aynı zamanda Filistin’de üzgündür. Bu da Yahudilerin orayı kuşatmaları, insanlara baskı yapmasından dolayıdır. Bizim yaşadığımız bölgede hürriyetler kısıtlıdır, hatta yoktur” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir