KILIÇDAROĞLU KIBRIS’TA

KILIÇDAROĞLU KIBRIS’TA

Girne‘de yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden Ahmet Kılıç‘ın cenazesi defnedildi. CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törene katıldı. 

Girne’de yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden 1995 doğumlu Ahmet Kılıç, bugün ikindi namazını müteakip Lefkoşa İsmail Safa Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. KKTC’de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün yaşanan sel felaketinde suya kapılarak can veren Ahmet Kılıç’ın cenaze törenine katılarak yakınlarına taziyelerini sundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,CHP’nin Kıbrıs davasına en başından beri sahip çıkan bir parti olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, günü birlik bir ziyaret için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geldi.  Ada’ya yaptığı ziyarette ilk olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşen Kılıçdaroğlu, Ada’da yaşanan sel felaketinde yaşanan ölümler için Kıbrıs Türk halkına baş sağlığı dileklerini iletti.

Ada’da verilen mücadelenin destekçisi olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ülkenin zengin bir üniversite kapasitesi var. Bu çok güzel. Yabancı öğrenciler ülkelerine gittiklerinde, burayı tanıtacaktır” dedi.

Rumların çözüm konusundaki ‘uyuşmaz’ tavrına işaret etti

DOĞA İNTİKAM ALDI SANKİ
Dere yatağını daraltan ve dere ağzını doldurarak, yetkili makamlardan (Kaymakamlık ve belediye) izin almadan, kaçak bir şekilde plaj tesisleri kuran İsrailli şirket doğanın gazabına uğradı. Yağan aşırı yağış ve sel suları dere yatağını doldurduğu gibi, dere yatağının ağzına yapılan bendi de aşarak, kaçak plaj tesislerini yerle bir etti. Şirketi kaçak yaptığı disko-bar da sular altında kaldı, plastik sandalye ve masalar denize sürüklendi.

Daha 3 hafta önce ‘ÇED ‘ raporu bilgilendirme toplantısında, site yanında yer alan dere yatağı için ‘ İşlevini yitirdi’ benzetmesini yapan ve ‘ÇED’ raporunda dere yatağına gereken önemi vermeyen İsrailli Afik Şirketi’nin planları alt üst oldu. 

CUMHURBAŞKANI FELAKETLE İLGİLİ KONUŞTU

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı da, Kıbrıslı Rİskele Kalecik bölgesinde, denize 12-13 metre mesafede yaptığı kaçak yap-sat yapılarına ‘ÇED’ raporu almaya uğraşan Caesar Beach sitesinin sahibi Afik inşaat şirketinin dere yatağına yaptığı kaçak yapıları yerle bir oldu. 
CumhurbaşkanıAkıncı“eksikliklerimizle yüzleşmemiz lazım ki bunları bertaraf edebilelim” dedi.

Yaşanan felaketin büyüklüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Akıncı, “şimdiye kadar bu derece bir felaket yaşanmadı, ancak bunda doğaya karşı yaptımığımız hataların da büyük rolü var” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı “ çok ciddi bir yağış oldu ve kısa sürede dağdan ve tepelerden taşları toprağı yollara yığdı. Bu, felaketin yaşanmasında büyük rol oynamaktadır. Ancak bir de insan eliyle doğaya karşı yaptığımız yanlışların da rolü vardır. Bu acılı anımızda bunları deşmek tabii ki doğru değil, ancak bu acılar sarılır sarılmaz hemen daha planlı bir gelişmeyi sağlamamızın yollarını bulmamız lazım” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir