GELECEK PARTİSİ

GELECEK PARTİSİ PROGRAMI

13 Aralık Cuma günü, Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilen programda Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi’nin kuruluş amacını, hedeflerini ve kurucular kurulunu tanıttı.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Farklı yaşlardayız ama hepimiz genciz genç kalacağız. Farklı inançlara mensup, farklı etnik kökenlerden gelen ancak bu aziz toprakları vatan bilen bir topluluğuz. Farklı kökenlerdeniz ama hepimiz eşit ve onurlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Üç nesil olarak çok sancılar yaşadık çok açılar gördük ama nefrete değil sevgiye, korkuya değil ümide ayarlıyız. Geçmişe ağır yakmaya değil ortak bir gelecek kurmaya, yeni şeyler söylemeye geliyoruz.”

“Her türlü kaos girişimine karşı vatandaşlarımızın canını, malını hak ve özgürlüklerini koruyarak, adalet güvenini sağlamak en temel konumuzdur.”

“Hiçbir dini yapı ayrıcalıklı konum elde edemeyecektir.”

“Siyasetimizin temeli insan onurunu korumak ve yüceltmektir.”

“Geleneğe bağlı özgürlükçüdür siyaset anlayışımız. Geleneğe bağlılığımız gelenekten kopuş değildir.”

“Usulsüz ve baskıcı metotlarla Türkiye’nin zihni kapasitesini kapatmaktadır. Gazetecilerin keyfi tutuklamalara maruz kalmadığı bir düzeni inşa edeceğiz. Siyasi yöntem ilkemiz kapsayıcılıktır.”

“Tek tipçi değil tüm kesimleri kucakalayan demokratik ve çoğulcu bir yaklaşımı benimsiyoruz. O çocukların en temel hakkı sevgi, gençlerin ümitvar bir gelecektir.”

“Güçler ayrılığı garanti altına alınacaktır.”

“Türkiye’nin en eski tartışmalarından birisi ülkemizin tam demokratik, özgürlükçü ve sivil yeni bir anayasaya kavuşmasıdır. Partimiz milletimizin hak ettiği yeni anayasanın mümkün olan en geniş katılımla sıfırdan yazılması gerektiğini savunmaktadır.”

“Her türlü vesayetten arındırılmış demokratik bir Parlamenter Sistemi savunuyoruz.”

“Her yargıcın sadece kendi vicdanıyla karar vermesini sağlayacak bir hukuk düzeni kurulacaktır. Esaslı bir reform yapılacak, Hakimler ve Savcılar Kurulu ikiye ayrılacaktır.”

Gelecek Partisi’nin Kurucular Kurulu listesinde 154 kişi yer aldı.

Listede, eski AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Yazar Etyen Mahçupyan, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında hayatını kaybeden Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok, Gazeteci Hakan Albayrak, Vahdettin İnce, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, AKP’den istifa eden Milat Gazetesi Yazarı Bayram Zilan, Eski Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Eski Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın danışmanı Muammer Duran, eski AKP’li Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan gibi isimler yer aldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir