SİBEL CAN VE FIRTINALI HAYATI

Ugoslav göçmeni Engin Cangüre ve Mudanya’lı Emine Gül Sezer Cangüre’nin ilk çocukları olarak Karagümrük semtinde doğan Sibel Can 14 yaşındayken, gelen teklif üzerine oryantal olarak sahneye çıkmaya başladı. Babası Engin bey ile beraber yurt içi ve yurt dışında yaptığı turnelerde hem oryantallik hem de solistlik yaptı. Dönemin bilinen mekanları Galata Kulesi ve Astorya gibi kulüplerde çıkan sanatçı, Nükhet Duru’nun, Fahrettin Arslan’a tavsiyesi üzerine Maksim Gazinosu’nda çıkmaya başladı ve henüz 17 yaşındayken assolist olmayı başardı.

 Reşit olmadan sahneye çıkartıldığı için Maksim gazinosu Sibel Can yüzünden kapatıldı. Yaşı büyüttürülen Sibel Can için şöhret kapıları sonuna kadar açıldı. Satış rekorları kıran albümler, diziler, filmler.

 1997 yılında Serdar Ortaç’a ait Padişah sarkısıyla Sibel Can müzik dünyasında ‘tavan’ yaptı.. Ünlü işadamı Kadir Has bir iş yemeğinde “Bütün malım senin olsun Sibel” iltifatında bulunmuş protokolden dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Bu kız için değer vallahi” dediği zaman gazete manşetlerini süslemişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir