TEKİRDAĞ AĞAÇ DİKME BAYRAMI

 Tekirdağ’da 21-27 Mart Orman Haftası kapsamında 200 fidan toprakla buluştu. Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, ormanların Tekirdağ ve Türkiye’nin hem şifa kaynağı hem de ekonomik açıdan zengin bir kaynak olduğunu söyledi.

Tekirdağ’da Valilik ve Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından ’21-27 Mart Orman Haftası’ kapsamında ’Ağaç Bayramı’ etkinliği düzenlendi. Tekirdağ Hacıköy Taş Ocakları mevkiinde yapılan törene, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Garnizon Komutan Vekili Osman Kardal, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürü Mehmet Uzun, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 “ORMANLARIN ÖNEMİNİ ANLATMAMA GEREK YOK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ormanın Türkiye için önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “Herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Ancak biz büyükşehir olduktan sonra bu konuya verdiğimiz önem çerçevesinde ilk yaptığımız iş, Çevre Komisyon Daire Başkanlığını oluşturmak oldu. Aynı zamanda Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz sayesinde de yeni bahçeler oluşturularak, 5 yılın sonunda gerçekten özlenen, istenen ve arzulanan bizim de hedef koyduğumuz projelerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Ama en büyük projemiz de büyükşehir kent ormanı olacaktır. Bu konuda çalışmalarımız bütün gücü ile devam etmektedir. Ben böyle bir günde bu etkinliği gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Müdürlüğünü kutluyorum ve Orman Günü’nüzü ve haftanızı kutluyorum” ifadelerini kaydetti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir