YARIN SEÇİM OLSA

YARIN SEÇİM OLSA

EKONOMİK VE SOSYAL VERİLERE BAKKIYORUM.

19 YILDIR İKTTİDARDA OLAN PARTİNİN YERİNE GETİRDİĞİ BİR VAADİ YOK.

EĞİTİM, SAĞLIK, İŞSİZLİK GATETE MANETLERİNDE.

DÖVİZ ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR.

ÇİFTÇİ PERİŞAN.

AMA ANKETLER BÖYLE:

MetroPOLL Araştırma Şirketi kurucusu Özer Sencar, son seçim anketi sonuçlarını yayımladı. MetroPOLL’ün anketine göre, AKP’nin oyu kararsızlar dağıtılmadan yüzde 31’e, MHP’nin ise 7.2’ye düştü. Öte yandan yeni parti kurma hazırlığında olan Muharrem İnce’nin oyu ise yüzde 1’e yakın çıktı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sosyal medya hesabından uluslararası bir kuruluş adına yapılan anketin sonuçlarını açıkladı.Anketteki verilere göre Çıray, AKP’nin oy oranının yüzde 17 – 20 aralığında, MHP’nin oyunun ise yüzde 4 – 6 aralığında olduğunu söyledi.Çıray paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Şu anda tüm anketler telefonla yapılıyor. Millet fişleneceğinden korkarak doğru yanıt veremiyor. Ama uluslararası bir kuruluş adına yapılan yüz yüze çalışmadaki gözlemsel verilere göre, AKP yüzde 17 – 20, MHP yüzde 4 – 6. Diğerlerine gelince, Sadece İYİ Parti geliyor demekle yetinelim.

 Avrasya Araştırma şirketi sahibi Kemal Özkiraz, elindeki son anket sonuçlarını YouTube hesabından yaptığı canlı yayında açıkladı.

İstanbul Ekonomi Araştırmaları Merkezinin anketini açıkladığını belirten Özkiraz, İYİ Parti’nin yükselişine dikkat çekti. Öyle ki ana muhalefet partisi konumundaki CHP ile arasındaki oy farkını 6 puana kadar indiren İYİ Parti, yapılan araştırmada yüzde 16.5’lik kesimin desteğini aldı. Aynı ankette CHP’nin oy oranı ise yüzde 22 olarak belirlendi.

 Ankete göre, kararsızlar dağıtılmadan partilerin oy oranı şöyle:

AKP: Yüzde 29,0
CHP: Yüzde 18,2
Kararsızım: Yüzde 13,8
İYİ Parti: Yüzde 12,9
HDP: Yüzde 9,3
MHP: Yüzde 6,8
Oy kullanmayacağım: Yüzde 6,7
DEVA Partisi: Yüzde 2,0
Gelecek Partisi: Yüzde 0,6
Diğer: Yüzde 0,5

Kaynak :Yeniçağ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir