YÖNETİM DENETİMSİZ OLMAZ

Kılıçdaroğlu, CHP’li başkanlara seslendi

 Kılıçdaroğlu AKP mitinglerinde sıklıkla referandumun belediye seçimlerine benzetilerek halka açıklandığını hatırlatarak Başbakan Binali Yıldırım’ı sert dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu ‘Binali bey belediyede çalışmış. Benzemediğini biliyor. Belediyelerde denetim vardır. Kendi belediyeleri denetlenmediği için…’ diye konuştu. Kılıçdaroğlu ‘Halkı doğru bilgilendirmek bu kadar zor mu? Aklım almıyor’ diyerek Başkanlık sistemi ile belediye seçimlerinin birbirine hiç benzemediğini savundu.

Kılıçdaroğlu “CHP’li belediyelerde 24 saat denetim var. Başkanlık sisteminde denetim yok.Getirdikleri sistemi bilmiyorlar. Belediye başkanını herkes denetliyor, başkanı kim denetleyecek?” diye konuştu.

 TERÖRÜ BİTERECEĞİZ ALDATMACASI…”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa ve referanduma ilişkin, “Terörü bitireceğiz aldatmacası içinde anayasa değişikliğini vatandaşa kabul ettirmek istiyorlar. Hayır çıkarsa kaos olur diye halkı korkutmaya, baskı kurmaya çalışıyorlar. Deniyor ki ‘bu anayasa değişikliği ile çift başlılık ortadan kalkacak.’ Bu doğru değil. Tam tersine çift başlılık bir anayasal kurum haline geliyor. Çift başlılık bir anayasal kurum haline gelecek iki şapkası olacak. Sağ olsun Binali bey, ‘Kılıçdaroğlu halka doğruları söylüyor’ diye açıklama yapmış. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Emin olun halka doğruları anlatıyorum. Kendisinin anlatmasına, yorulmasına gerek yok. Kendisi de beni dinlerse ne kadar doğruları anlattığımı öğrenmiş olacaktır” dedi.

“ANAYASA HEPİMİZİ İLGİLENDİRİYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yerel Yönetimler Birimi tarafından CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen belediye başkanları toplantısının açılışında konuştu. Yeni anayasa değişikliğinin iyi anlatılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu anayasa değişikliğini Şu partiden bu partiden denmeden bütün vatandaşlara gayet güzel dikkatli bir dille anlatılması lazım. 80 milyonu ilgilendiren bir yasa. Demokrasinin ne kara değerli olduğunu tarihimizde gördük. Demokrasimizi yaşatmak istiyoruz. Farklı siyasi görüşlere sahip olsak da, yaşam tarzı farklı olan bütün insanları kucaklamak zorundayız. Bu anayasa hepimizi ilgilendiriyor. Doğru, yerinde anlatım çok ama çok önemli” dedi.

“ÇİFT BAŞLILIK BİR ANAYASAL KURUM HALİNE GELECEK İKİ ŞAPKASI OLACAK”

Kılıçdaroğlu, “Deniyor ki ‘bu anayasa değişikliği ile çift başlılık ortadan kalkacak.’ Bu doğru değil. Tam tersine çift başlılık bir anayasal kurum haline geliyor. Çünkü başkan seçilecek kişi hem Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil edecek hem de kendi partisinin genel başkanı olacak. İki şapkası olacak. Çift başlı olacak. Anayasa değişikliği bunu öngörüyor. Sadece tepede değil aşağıda da çift başlılık olacak. Yeni değişiklikle il başkanı aynı zamanda cumhurbaşkanını temsil edecek. Vali de cumhurbaşkanını temsil edecek. Daha derin bir gerilimin içine Türkiye sokulacak” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir