EGEMENLİK BAYRAMI

ULUSAL EGEMENLİK

 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara ‘da yeni bir tarih yazıldı. Türk ruhunun tarihe yeni bir şekil vereceğinin, milli dirilişin ve millî direnişin felsefesi olarak Türk Milleti’ ne bağımsızlık ateşinin yakıldığı müjdelenirken bu ruh işte bu defa Ankara ‘da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin açılacağı binanın üzerinde Fransız bayrağı sallanırken ve içinde işgal askerlerinin temsilcileri karargah kurmuş otururken düşmanı ateş ve kanla boğmak için bir iman ve bir ümit simgesi oluyordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ‘nin açılış günü Cuma’ ya denk getirilerek o günün kutsallığından yararlanıldı. Bütün milletvekilleriyle birlikte, kutlu Hacı Bayram Camii ‘nde Cuma namazı kalınarak Kur’an’ ın ve namazın nurlarından ışık alındı ve güç kazanıldı. Namazdan sonra Peygamberimizin kutlu sakalı ve kutsal sancak alınarak Meclis ‘in toplanacağı yere gidildi. Toplantı yerine girilmeden önce bir dua okunarak kurbanlar kesildi. Bu ruh ve bu heyecanla 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’ da yeni bir tarih yazıldı.

Vatanı işgalden kurtaracak, hür ve bağımsız yaşatacak isimsiz kahramanların yere düşmek üzere olan Türk bayrağını ellerine alarak kükrediği Anadolu coğrafyasında, gücünü milletten alan Türk tarihinde “Türk” adını taşıyan ilk Meclis açıldı. Ve vatanın alın yazısına doğrudan doğruya el koyarak, milli varlığımızın temelinin millî şuur ve millî birlikte olduğunu, bu temel korundukça cihan yıkılsa Türk Milleti ‘nin yıkılmayacağını Sakarya’ da, Dumlupınar ‘da ispatladı. Ve Türkiye Büyük Millet Meclisi dünya tarihine ilk ve tek “vatan kurtaran Meclis” olarak geçti. Altın yurdu çiğnenmekten kurtaranların, bükülmektense ölmeyi bilenlerin et ve kemikleri üzerine kurulmuş bu devlet sonsuza kadar yaşayacaktır. Engin mazinin hatırasına sahip çıkanlar, vatanın namusu ve hürriyet söz konusu olunca ölüme bile tebessümle gidenler “Vatan size minnettardır.” Ruhlarınız şad olsun…

TÜRK ULUSUNUN EGEMENLİK BAYRAMI KUTLU OLSUN.

GAZETE İSTANBUL

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir